Home » Jan-Willem den Hollander
Jan-Willem den Hollander 2018-12-06T20:16:48+00:00

Introductie in de wondere wereld van (kracht)training

Het is niet belangrijk om, in het begin, te weten hoe je resultaat gaat halen. Belangrijk is dat je beslist dat je resultaat gaat halen, ongeacht hoe. Om het besluit dat je resultaat gaat halen kracht bij te geven, is het belangrijk om informatie in te winnen over alle mogelijke manieren die je in kunt zetten om resultaat te behalen. (Kracht)training is de missing link. Een onderdeel van een gezonde leefstijl die veel mensen over het hoofd zien of bewust vermijden. Dat laatste denk ik omdat ze eigenlijk bang zijn voor dit fenomeen. In dit blog wil ik je een introductie geven in de wereld van (kracht)training en je geruststellen dat ook jij dit kan gaan doen om je leefstijl een boost te geven. Dit blog is een introductie op de casestudie die ik [...]

Voordelen, valkuilen en vele tips over Intermittent Fasting

In mijn vorige blog die ik mocht schrijven voor What 2 Eat heb ik je uitgebreid verteld over mijn ervaringen in de wereld van IF. Vandaag zal ik je meer vertellen over de achtergrond van IF, waarom ik deze leefstijl gebruik bij mijn klanten en hoe je zelf gemakkelijk van start kunt gaan met deze leefstijl. Helaas, als het eenmaal een trend is, dan wordt het aan alle kanten uit zijn verband gerukt. De achtergrond van intermittent fasting Veel trends vinden hun oorsprong in de wetenschap, zo ook intermittent fasting. Helaas, als het eenmaal een trend is, dan wordt het aan alle kanten uit zijn/haar verband gerukt. Zo ook met IF. Vasten is immers al zo oud als de spreekwoordelijke weg naar Rome. Je vindt het terug in bijna alle godsdiensten, bepaalde stammen [...]

Hoe mijn Intermittent Fasting-avontuur in de Pyreneeën begon!

Hoe kun je maar 2 maal per dag eten, elke dag trainen (soms 2 keer), veel bewegen en je toch retefit voelen? Dat is een vraag die veel mensen aan mij stellen, vooral nu het hele concept van intermittent fasting (IF) enorm in opkomst is. Ik ben Jan Willem den Hollander en ik ben onlangs door What 2 Eat benaderd, naar aanleiding van eerder verschenen blogs over IF, of ik mijn persoonlijke verhaal met betrekking tot IF wil delen. Uiteraard neem ik met beide armen dit voorstel aan, puur omdat ik het echt gaaf vind dat er steeds meer mensen in aanraking komen met deze ene leefstijl hack waar ik al zoveel mensen mee heb geholpen. Mijn achtergrond begint in de fitness wereld. In 2009 ben ik mijn eigen personal training [...]