Lijnzaadcrackers met pitten en geraspte kaas
Deze heerlijke crackers van lijnzaad, pitten en kaas, zijn in een handomdraai te maken en volledig koolhydraatarm. Lekker als ontbijt, lunch [...]
Komkommer Kerstboom
Bereidingswijze Een leuk en gezond kerst-hapje voor de feestdagen! Oh, en simpel niet te vergeten! Snijd van een komkommer de uiteinden [...]
Zwarte Pieten hapjes!
Bereidingswijze Even iets gezonds op tafel tijdens Pakjesavond? Dan zijn deze hartig Pieten een heerlijk hapje! Tip: Je kunt ook afwisselen met [...]
Hamburgertjes met courgette en tomaat
Bereidingswijze Lekker als tapas of als hapje bij de borrel! Verwarm de oven voor op 175 graden. Snipper de ui. [...]
Courgettes opgerold met gehakt
Bereidingswijze Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de ui en paprika in blokjes, doe die in een pan met [...]
Trein vol groente!
Bereidingswijze Een vrolijk en gezond hapje voor een kinderfeestje of als traktatie! Het staat ook heel gezellig als je gaat gourmetten [...]
Pinguïns van mozzarella en olijf
Bereidingswijze Een lekker, vrolijk, winters hapje! Leuk om te serveren tijdens de feestdagen. Lek de olijven en de mozzarella-bolletjes goed uit. [...]
Fruitige Kerstmannetjes!
Een vrolijk, feestelijk hapje om met Kerst te serveren. Meteen ook een leuke manier om het eten van fruit bij je kinderen te stimuleren;-) Super makkelijk en super lekker!
Hartige pannenkoek van Speltbloem en Havermout
Heerlijke, hartige pannenkoek die je als maaltijd kan serveren met een frisse salade. Ook is deze pannenkoek goed te serveren als hapje of tapas. Snijd dan de pannenkoek in stukjes en prik een staéprikker door een cherrytomaatje, een blaadje verse bascilicum en een stukje pannenkoek. Ziet er meteen heel feestelijk uit!
Avocado-komkommer wrap
Bereidingswijze Deze Avocado-komkommer wrap is heerlijk als lunch! Voedzaam en gezond. Maar ook als (tapas) hapje kan hij goed geserveerd worden. [...]
Avocado-tomaat-kipfilet-spiesje
Bereidingswijze De titel zegt het al: Dit spiesje is gemaakt van avocado, kipfilet en cherrytomaatjes! Heerlijk eenvoudig maar zo gezond en...lekker! [...]
Zoete aardappel chips
Bereidingswijze 1. Verhit een oven voor op 200 graden 2. Met een mandoline snijder maak je aardappelschijfjes (maak de schijfjes niet [...]
Portabella Sandwich
Bereidingswijze 1. Haal de kieuwen en stam van / uit de portabella 2. Verhit de kokosolie in een pan en bak [...]
Zalm maaltijdburgers
Bereidingswijze Dit recept is voor 16 kleinere burgers. Je kunt er ook 8 grotere burgers van maken  Vind je dat erg [...]
Zoete aardappelpannenkoekjes
Bereidingswijze Kook de zoete aardappels en prak ze fijn. Klop hier de eieren, kokosmeel, kaneel, zout en baking soda door, net [...]
Avocado-ei
Bereidingswijze Oeh, ik heb dit van de zomer voor het eerst geprobeerd en het was smullen! Nu, in de winter, is [...]
Zoete aardappel frietjes
Bereidingswijze PATATJES! Frietjes zijn altijd heerlijk. Helaas zitten er snelle koolhydraten in aardappels en daarom eet ik liever wat anders. De [...]
Pompoenhummus
Bereidingswijze Geniet tijdens de herfst van dit smeersel van geroosterde pompoen, kikkererwten rozemarijn. Lekker als bijgerecht, tapas te serveren bij verschillende [...]
Avocado bites met spek
Bereidingswijze Avocado en spek zijn elkaars beste vrienden! Combineer ze en serveer dit borrelhapje met een frisse yoghurtdip. Dit laatste is [...]
Gevulde zoete aardappel met spek
Bereidingswijze Bereiding Verwarm de oven op 200 graden. Wikkel de zoete aardappels in aluminiumfolie en prik met een vork of [...]
Kabeljauw met olijventapenade
Bereidingswijze Heerlijke tapashapje van stukjes gebakken kabeljauw met olijventapenade en serranoham Bereiding Doe de olijven, kappertjes, knoflook en peper en zout [...]
Zalmtartaar met komkommer
Bereidingswijze Deze frisse tartaar is heel makkelijk te maken en ziet er bovendien feestelijk uit! Bereiding Snijd de zalm in blokjes [...]
Tomaten mozzarella spiesjes
Bereidingswijze Vrolijke, gezonde tapas of hapjes bij de borrel of verjaardag. Lek de mozzarella-bolletjes goed uit. Halveer de cherrytomaatjes pluk de [...]
Erwten cashewspread
Bereidingswijze Heerlijke, gezonde spread voor op een stokbroodje of als dipsausje voor verschillende groente zoals; selderij, paprika of wortel. Bereidingswijze 1. Begin [...]
Spaanse knoflook champignons
Bereidingswijze Dit makkelijke tapasgerecht wordt overal in Spanje geserveerd. De champignons worden gebakken in olijfolie en witte wijn en op smaak [...]
Courgette met tonijn snack
Bereidingswijze Snij de courgette in dunne plakjes. Breng de tonijn op smaak met de kappertjes en eventueel peper en zout. [...]
Omeletmuffins
Bereidingswijze Een omelet, in de vorm van een muffin! Makkelijk om te maken en mooi om te presenteren bij een [...]
Pizzaatjes van courgette
Bereidingswijze Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg bakpapier in een ovenschaal of bakplaat. Snijd de courgette in plakjes en leg [...]
Paleo Foccacia broodje
Bereidingswijze Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de zongedroogde tomaatjes in kleine stukjes. Doe de amandel- en kokosmeel in een [...]
Paleo Pizza
Bereidingswijze Verwarm de oven voor op 180°C. Doe de amandel- en kokosmeel in een schaal, voeg hierbij de bakpoeder, zout, (knoflook) [...]
Duivelse kip met nectarine
Bereidingswijze Bereidingswijze: 1. Snijd de sjalotjes in halve reepjes en de knoflook in hele fijne stukjes. 2. Snijd de kipfilets in blokjes. [...]
Kip in frisse tomaten-sinaasappelsaus
Bereidingswijze Bereidingswijze: 1. Snipper de ui. 2. Plet de knoflook en verwijder het vliesje, snijd de knoflook in kleine stukjes of [...]
Panzanella
Bereidingswijze Panzanella is een Italiaanse broodsalade. Deze salade werd vroeger door arme (voornamelijk Toscaanse) boeren gemaakt om restjes oud brood (maar [...]
Prosciutto met meloen
Bereidingswijze Bereidingswijze: 1. Scheur de Prosciutto in reepjes en verdeel deze over de amuselepels. 2. Schep met een meloenbolletjeslepel* bolletjes uit [...]
Rode bieten carpaccio met spekjes
Bereidingswijze Bak de spekjes uit in een koekenpan Snijdt de rode bieten in hele dunne plakken. Je kunt hiervoor ook [...]
Gevulde puntpaprika met bloemkoolcouscous
Bereidingswijze Gebruik een keukenmachine om de bloemkool tot couscous korrels te vermalen. Smelt de kokosolie in een hapjespan en fruit [...]
Zalm tartaar schelpjes
Bereidingswijze Meng de fijngesneden zalm met de augurk, ui, bieslook, peterselie, mosterd, olie en azijn en breng het geheel op [...]
Kalkoenwrap met paprika en komkommer
Bereidingswijze Leg steeds 2 blaadjes sla op elkaar om een slawrap te maken. Leg op elke wrap 2 plakjes kalkoen [...]
Pittige gehaktballetjes met dipsausje
Bereidingswijze Verwarm de oven voor op 180 °C en vet een ovenschaal lichtjes in. Doe het gehakt samen met de [...]
Sushi recept met zalm en avocado
Bereidingswijze Beleg een snijplank met vershoudfolie. 2. Snijd de avocado rondom de pit in tweeën en draai de helften van elkaar [...]
Gemarineerde kipspiesjes
Bereidingswijze Snijd de kipfilet in de lengte in 8 repen. Sla ze iets platter tussen twee laagjes plastic folie. Meng knoflook, [...]
Wilde Alaska zalm tapenade
Bereidingswijze 1. Laat de zalmfilets ontdooien 2. Verwarm de oven voor op 180 graden 3. Vermaal de zalmfilets in een keukenmachine [...]
Pittige tomatensalsa
Bereidingswijze Was de tomaten, halveren ze en verwijder de zaadjes. Snijd de tomaten in hele kleine blokjes. Pel en snipper de ui [...]
Groene aspergetips
Bereidingswijze Bestrijk de aspergetips rondom met olijfolie en rooster ze in een hete grillpan in ongeveer 2 minutn kanpperoig gaar met [...]
Gegratineerde aubergine (gourmet)
Bereidingswijze Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin en doe ze in een schaaltje. Leg de plakken aubergine en mozzarella [...]
Champignons met salsa verde
Bereidingswijze Bestrijk de champignons met een mengsel van olijfolie, knoflook, chilipoeder en citroensap. Laat dit even intrekken. Maak intussen de salsa [...]
Tomaten-courgette schotel
Bereidingswijze Verwarm de oven voor op 180 graden C. Was de courgettes en tomaten, en snijd deze in dunne plakken (ca. 5 [...]