Project Description
Bereidingswijze
- Snijd de kipfilet in de lengte in 8 repen. Sla ze iets platter tussen twee laagjes plastic folie.
- Meng knoflook, sherry, water, saffraan en 1 eetlepel olijfolie tot een marinade. Leg de kiprepen erin en marineer ze minimaal 1 uur in de koelkast.
- Leg de spiesen, als ze van hout zijn, even in het water.
- Rooster de amandelen in een droge hete koekenpan goudbruin.
- Meng ze door de peterselie met zout en versgemalen peper.
- Dep de kiprepen droog met keukenpapier.
- Rijg ze om en om, slangvormig, aan de spiesen.
- Bestrijk ze met de rest van de olijfolie. Verwarm de grillpan of ovengrill en rooster de kip 3-4 minuten per kant gaar en bruin.
- Bestrooi ze voor het serveren met het amandel-peterseliemengsel.
Ingrediënten
- 400 gram kipfilet
- 50 ml water
- 2 teentjes knoflook, gehakt
- 2 eetlepels gehakte peterselie
- 1-2 theelepels saffraan , poeder, of 2 gram draadjes
- 2 eetlepels geschaafde amandelen
- peper en zout
- 3 eetlepels olijfolie (weglaten bij Fase 1 van het metabolisme dieet)
- 50 ml droge sherry (weglaten bij Fase 1 en Fase 3 van het Metabolisme, Paleo dieet en suikervrij eten)
Algemene Informatie
- 1-4 personen
- Bereidingstijd: 20 min
Leave A Comment