Project Description
Bereidingswijze
Bereidingswijze:
1. Snijd de sjalotjes in halve reepjes en de knoflook in hele fijne stukjes.
2. Snijd de kipfilets in blokjes.
3. Verwarm de olijfolie en fruit de sjalotjes en knoflook in 2 minuten op zacht vuur.
4. Draai het vuur half hoog en voeg de kip toe. Bak de kip in 8 minuten gaar.
5. Was de nectarine en snijd deze in plakjes.
6. Maak de peper schoon; verwijder alle zaadjes en snij de peper in hele fijne stukjes.
7. Zet het vuur laag en blus af met 4 eetlepels appelazijn.
8. Voeg de geraspte gember, fijngesneden peper, de nectarine en zout naar smaak toe en bak nog eens 2 minuten.
Als je niet van gember houdt, vervang deze dan door een theelepel sereh (citroengraspoeder).
Ingrediënten
- 2 kipfilets
- 1 nectarine
- 3 sjalotjes
- 2 teentjes knoflook
- 1 verse rode peper
- 1 eetlepel vers geraspte gember
- 1 eetlepel olijfolie (extra vierge)
- 4 eetlepels biologische appelazijn
- zout
Algemene informatie:
- 2 Personen, als tapas voor 4-6 personen.
- Bereidingstijd: 25 minuten
- Bron: Paleo Lifestyle
Erg enthousiast over dit recept. Helaas zijn er tijdens dit seizoen geen nectarines te koop. Ik heb daarom mango’s gebruikt en dit bleek een hele goede keuze!