Courgettespaghetti met gorgonzola en pijnboompitten
Deze heerlijke courgettespaghetti staat hier bijna wekelijks op het menu! Waarom? Het is vegetarisch (en helpt dus bij aan ons voornemen om minder vlees te eten), gezond en koolhydraatarm! Geen ingewikkelde ingrediënten en binnen een handomdraai op tafel. Heb ik je overtuigd? Dan komt hier het recept:
Rode bietentaart met feta en pecannoten
Deze heerlijke rode bietentaart is in een handomdraai gemaakt. Geen ingewikkelde ingrediënten of handelingen, bomvol groente, heerlijk fris en helemaal vegetarisch! Voorbereidingen: Lek [...]
Lijnzaadcrackers met pitten en geraspte kaas
Deze heerlijke crackers van lijnzaad, pitten en kaas, zijn in een handomdraai te maken en volledig koolhydraatarm. Lekker als ontbijt, lunch [...]
Komkommer Kerstboom
Bereidingswijze Een leuk en gezond kerst-hapje voor de feestdagen! Oh, en simpel niet te vergeten! Snijd van een komkommer de uiteinden [...]
Stoofpeertjes zonder toegevoegde suiker en alchohol
Bereidingswijze Super simpel en ontzettend lekker! En zonder alcohol is het ook 'safe' voor kinderen. Schil de peren (laat de steeltjes [...]
Trein vol groente!
Bereidingswijze Een vrolijk en gezond hapje voor een kinderfeestje of als traktatie! Het staat ook heel gezellig als je gaat gourmetten [...]
Maaltijdsoep van flespompoen, kikkererwten en havermout.
Gezonde en lekkere maaltijdsoep van flespompoen, kikkererwten en havermout! Deze soep kan je ook zonder havermout maken. Ik gebruik zelf havermout ook door andere sausen en soepen als bindmiddel.
Bananenomelet
Een super (en dan ook echt super!) makkelijk en gezond gerecht wat heerlijk is als ontbijt of lunch! Note: Bananen passen prima in het Paleo-dieet! Tenminste......het is een goede energiebron voor mensen die veel trainen en eigenlijk meer zetmeel rijke producten nodig hebben. Zolang je traint is het geen probleem om deze producten te nuttigen, met name na de inspanning. Echter, als je probeert af te vallen met het paleo dieet zouden wij je adviseren om bananen (voorlopig) even te mijden.
Avocado-komkommer wrap
Bereidingswijze Deze Avocado-komkommer wrap is heerlijk als lunch! Voedzaam en gezond. Maar ook als (tapas) hapje kan hij goed geserveerd worden. [...]
Zoete aardappelpannenkoekjes
Bereidingswijze Kook de zoete aardappels en prak ze fijn. Klop hier de eieren, kokosmeel, kaneel, zout en baking soda door, net [...]
Groentequiche
Bereidingswijze Rasp de courgette, wortel en zoete aardappel of hak het fijn in een keukenmachine. Meng dit in een mengkom en [...]
Courgette salade in tomatensaus
Bereidingswijze Courgette, ja dat komkommerding. Maar ook familie van de meloen! Tegenwoordig helemaal hot! Nooit gedacht dat ik een groente [...]
Avocado-ei
Bereidingswijze Oeh, ik heb dit van de zomer voor het eerst geprobeerd en het was smullen! Nu, in de winter, is [...]
Zoete aardappel frietjes
Bereidingswijze PATATJES! Frietjes zijn altijd heerlijk. Helaas zitten er snelle koolhydraten in aardappels en daarom eet ik liever wat anders. De [...]
Zoete aardappel salade met feta
Bereidingswijze Heerlijke salade met blokjes geroosterde zoete aardappel, feta en gedroogde tomaatjes Bereiding Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil [...]
Gevulde pompoen met (vega)gehakt
Bereidingswijze Bereiding Verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper de ui. Snijd het topje van de pompoen met een [...]
Tomaten mozzarella spiesjes
Bereidingswijze Vrolijke, gezonde tapas of hapjes bij de borrel of verjaardag. Lek de mozzarella-bolletjes goed uit. Halveer de cherrytomaatjes pluk de [...]
Spaanse knoflook champignons
Bereidingswijze Dit makkelijke tapasgerecht wordt overal in Spanje geserveerd. De champignons worden gebakken in olijfolie en witte wijn en op smaak [...]
Gebakken pompoen met kokoscurry
Bereidingswijze Paleo-gerechtje. Gebakken pompoenblokjes met een romige curry met boontjes en bloemkool. Lekker, makkelijk en zwaar vullend. Snij een halve pompoen [...]
Gevulde avocado met ei en komkommer
Bereidingswijze Heerlijk als lunch of ontbijt, maar ook leuk te serveren als voorgerecht. Voor 1 of 2 personen. Tip: Maak het ook [...]
Pittige curry met bloemkool en avocado
Bereidingswijze Snijd de bloemkool in stukjes en kook deze in zo'n tien minuten gaar. Snijd en was ondertussen de andijvie [...]
Pizzaatjes van courgette
Bereidingswijze Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg bakpapier in een ovenschaal of bakplaat. Snijd de courgette in plakjes en leg [...]
Venkelsoep
Bereidingswijze Was de venkel, snijd de harde kern eruit en hak de rest klein. Doe de venkel in een pan en [...]
Paleo Foccacia broodje
Bereidingswijze Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de zongedroogde tomaatjes in kleine stukjes. Doe de amandel- en kokosmeel in een [...]
Paleo Pizza
Bereidingswijze Verwarm de oven voor op 180°C. Doe de amandel- en kokosmeel in een schaal, voeg hierbij de bakpoeder, zout, (knoflook) [...]
Komkommer-meloensoep
Bereidingswijze 1. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. 2. Verwarm de olie en fruit de ui en knoflook 2 [...]
Panzanella
Bereidingswijze Panzanella is een Italiaanse broodsalade. Deze salade werd vroeger door arme (voornamelijk Toscaanse) boeren gemaakt om restjes oud brood (maar [...]
Groenteomelet
Bereidingswijze Een goed vullend ontbijt of lunch waarbij je veel groenten binnen krijgt. Bereiding: 1. Verwarm de koekenpan. 2. Voeg olie [...]
Tomatenchutney
Bereidingswijze Deze tomatenchutney smaakt verassend lekker. Gebruik hem warm of koud, over groenten, vlees of vis. Je kan ieder gerecht er [...]
Frisse avocado-komkommerdressing
Bereidingswijze Met onderstaande hoeveelheid dressing kan je meerdere keren een salade maken. Gebruik voor een maaltijdsalade per persoon twee eetlepels [...]
Gevulde puntpaprika met bloemkoolcouscous
Bereidingswijze Gebruik een keukenmachine om de bloemkool tot couscous korrels te vermalen. Smelt de kokosolie in een hapjespan en fruit [...]
Paleo salade voor de Herfst
Bereidingswijze Verwarm de oven voor op 220 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Ontpit de pompoen, snij in parten [...]
Vegetarische burger van spinazie
Bereidingswijze Zorg ervoor dat de diepvriesspinazie ontdooit is. Je kunt dit het beste een dag van tevoren doen door de spinazie in [...]
Avocado salade met gegrilde wortel
Bereidingswijze Verwarm de oven voor op 200 graden Was de wortelen, snij het kontje eraf en snij vervolgens in de lengte door [...]
Gevulde avocado met salsa van de BBQ
Bereidingswijze Bereidingswijze: 1. Snijd de tomaten in vieren, verwijder de zaadlijsten 2. Vermaal de tomaten, rode ui, knoflook, limoensap, komijnzaadpoeder en een [...]
Spinaziesalade met linzen en kersen
Bereidingswijze 1. Doe de spinazie in een schaal en laat de linzen uitlekken 2. Snijd de rode ui in halve ringen en leg [...]
Aubergine BBQ
Bereidingswijze 1. Pers de knoflook uit en snijd de blaadjes van de rozemarijn heel fijn 2. Meng dit in een schaaltje met [...]
Broccoli pakketjes van de BBQ
Bereidingswijze 1. Was de broccoli en snijd hem in kleine roosjes 2. Was de tomaatjes en snijd ze in vieren 3. Leg [...]
Tomatensalade met taugé
Bereidingswijze Was de taugé en laat in een zeef uitlekken. Was de tomaten en snij deze in plakjes. Snijd de rettich met [...]
Komkommer munt dip
Bereidingswijze Lekker frisse dip voor stukjes groente. Heerlijk voor tussendoor of bij een heerlijke zomerse BBQ. Rasp een halve komkommer en [...]
Groene aspergetips
Bereidingswijze Bestrijk de aspergetips rondom met olijfolie en rooster ze in een hete grillpan in ongeveer 2 minutn kanpperoig gaar met [...]
Gegratineerde aubergine (gourmet)
Bereidingswijze Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin en doe ze in een schaaltje. Leg de plakken aubergine en mozzarella [...]
Champignons met salsa verde
Bereidingswijze Bestrijk de champignons met een mengsel van olijfolie, knoflook, chilipoeder en citroensap. Laat dit even intrekken. Maak intussen de salsa [...]
Warme amandelquinoa met frambozen en/of bosbessen
Bereidingswijze Breng de amandelmelk (*zelf te maken van amandelen en water, amandel melk bevat geen zuivel) samen met de quinoa in een [...]
Tomaten/basilicum soep
Bereidingswijze Was de tomaten en snij ze in vieren. Snipper de uien. Doe de olijfolie in de pan en fruit de uisnippers [...]
Romige wortelsoep
Bereidingswijze Verhit de olie in een grote soeppan. Fruit hierin de gember met de ui 5 min. Roer af en toe. Voeg [...]
Quinoa met groenten
Bereidingswijze Verhit 1 eetlepel olijfolie in een middelgrote koekenpan op een laag vuur. Voeg de eieren toe en bak aan beide kanten [...]
Bloemkool-roereieren
Bereidingswijze Maak de bloemkool schoon, snij hem in stukjes en kook in ruime hoeveelheid water. De bloemkool moet gaar zijn maar niet [...]