Home » Portfolio » Vegetarische gerechten » Warme amandelquinoa met frambozen en/of bosbessen
Warme amandelquinoa met frambozen en/of bosbessen 2018-09-23T08:38:15+00:00

Project Description

Bereidingswijze

Breng de amandelmelk (*zelf te maken van amandelen en water, amandel melk bevat geen zuivel) samen met de quinoa in een pan aan de kook. Laat de quinoa vervolgens op matig vuur 15 minuten pruttelen tot de meeste melk is opgenomen; roer de korrels tussentijds een paar keer om. Rooster intussen de noten in 3-4 minuten goudbruin onder de ovengrill (niet te dicht eronder plaatsen). Schep ze tussentijds een paar keer om. Haal de pan van het vuur en laat de quinoa nog 5 minuten met het deksel op de pan staan. Voeg vervolgens de bosbessen en de kaneel toe en roer het geheel een paar keer om. Verdeel de quinoa over drie/vier kommen of diepe borden, hak de geroosterde noten grof en strooi ze over de quinoa. Maak de porties af door er agavesiroop naar smaak over te lepelen. 

* Amandelmelk is ook heel makkelijk zelf te maken van 100 g geschaafde of gepelde amandelen 500 ml water:
Doe de amandelen met de helft van het water in een krachtige blender en zet de blender op de hoogste stand. Mix het een paar minuten stevig door. Gooi daarna de resterende 250 ml water bij de melk en roer het geheel nog een keer om. Schenk de amandelmelk door een zeef in de pan met quinoa.

Ingrediënten

  • 500 ml amandelmelk* (natuurwinkel)
  • 250 ml quinoa (altijd zorgvuldig wassen voor gebruik!)
  • 1 bakje bosbessen (of frambozen)
  • 2-3 flinke scheuten kaneelpoeder
  • handvol gepelde amandelen en/of pecannoten
  • (ruwe) honing of stevia

Algemene Informatie

  • 1 persoon
  • Bereidingstijd: 10 minuten
  • Bron: Fit door gezond eten
Bekijk het volledige recept hier.

Leave A Comment