Home » Portfolio » Glutenvrij » BBQ » Paleo salade voor de Herfst
Paleo salade voor de Herfst 2018-09-23T08:38:09+00:00

Project Description

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Ontpit de pompoen, snij in parten (de schil kan je laten zitten) en leg op de bakplaat
  3. Besprenkel de pompoen met 2 eetlepels olijfolie en peper en zout en bak in ongeveer 25-30 minuten tot deze een goudbruin randje heeft.
  4. Snij de courgette in schuine plakken en besprenkel met 2 eetlepels olijfolie en peper en zout.
  5. Verhit een grillpan op hoog vuur en grill de plakken courgette tot deze zacht is en een mooie bruine streep heeft (ongeveer 15 minuten).
  6. Smelt de kokosolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
  7. Bak hierin de paddestoelen met wat peper en zout en 1 eetlepel oregano (na ongeveer 5 minuten zijn ze gaar).
  8. Maak de dressing door alle ingredienten hiervoor op te kloppen in een kometje. Breng op smaak met peper en zout.
  9. Verdeel de sla, de pompoen, courgette en paddestoelen over vier borden en garneer met pecannoten en amandelschaafsel.
  10. Maak de salade af door de dressing erover te sprenkelen. Smakelijk!

Ingrediënten

  • 1 á 2 pompoen
  • 4 el olijfolie
  • Keltisch zeezout en versgemalen peper, naar smaak
  • 1 courgette
  • 1 el kokosolie
  • 200 gr gemengde paddenstoelen
  • 2 tl oregano
  • 150 g rucola
  • 4 el pecannoten, grof gehakt
  • 4 el amandelschaafsel
Voor de dressing
  • 9 el olijfolie
  • 1 á 2 teentje knoflook
  • 1 tl grove mosterd
  • 1 el wittewijnazijn
  • 1 rode ui, gesnipperd

Algemene informatie:

  • 4 Personen
  • Bereidingstijd: 10 minuten, 45 min kooktijd
  • Bron: Paleorecepten.nl
Bekijk het volledige recept

Leave A Comment