Home » Berichten » Blog » Genieten van de feestdagen met tips om de kerstkilo’s tegen te gaan!

Genieten van de feestdagen met tips om de kerstkilo’s tegen te gaan!

Wil jij in januari meteen een goede start maken, zonder extra kerst-kilo’s? Dan hebben wij een aantal tips voor jou gevonden die je daarbij kunnen helpen!
Natuurlijk is discipline belangrijk, maar het blijkt dat veel mensen nog heel wat misvattingen hebben wat betreft het aankomen tijdens de feestdagen. Hier staan ze op een rijtje:

Tip 1: Eet de hele dag!
Veel mensen die weten dat ze ’s avonds uitgebreid gaan eten, maken de fout door te denken dat zij dat kunnen compenseren door overdag weinig te eten. Gevolg; zij proppen zich vol op het moment dat de hapjes op tafel komen.
Veel beter is het om in de ochtend al te beginnen met een voedzaam ontbijt. Probeer om de twee uur te eten om een verzadigd gevoel te behouden. Door dit te doen blijft de vetverbranding in je lichaam actief.
Zo zorg  je er tevens voor dat je al een gevuld gevoel hebt wanneer je aan het diner begint. Eiwitten, onverzadigde vetten (bijv. noten en avocado) en trage koolhydraten kunnen je een lekker, verzadigd gevoel geven.

Tip 2 : Doe overdag een aantal oefeningen!

Door overdag al flink wat vet verbrandende oefeningen te doen zal de vetverbranding in de avond hoger zijn dan wanneer je deze oefeningen niet doet.
Je lichaam werkt in de avond door om de scheurtjes die de oefeningen in de avond hebben aangebracht te herstellen! En daarmee verbrand je al een hoop calorieën!

Goede vet verbrandende oefeningen om te doen zijn o.a.:
Opdrukken, quads, buikspieroefeningen en planken.
Hierbij gebruik je je eigen lichaam als gewicht en hoef je geen dure apparaten te gebruiken!

Tip 3: Drink water!

Water reinigt je lichaam, en zorgt ervoor dat je eerder een vol gevoel krijgt. Daarnaast zorgt het ervoor dat  de extra afvalstoffen die vrijkomen door het afvallen beter afgevoerd worden. Een tekort aan water zorgt voor een opgeblazen gevoel. Dat komt doordat een tekort aan water leidt tot overmatig eten. Het lichaam denkt dat je honger hebt terwijl je eigenlijk uitgedroogd bent. Wanneer je lichaam merkt dat er te weinig water binnenkomt, gaat het waterreserves aanleggen en wordt er dus meer vocht vastgehouden. Dit kun je alleen voorkomen door (overdag) meer water te drinken. Vind je water zo saai? Dan zijn er lekkere, gezonde alternatieven om te drinken!

Tip 4: Lekker hoeft niet ongezond te zijn!

Dat lekker niet ongezond hoeft te zijn bewijst deze site wel. Er zijn zoveel alternatieven! Bekijk onze lijst met vlees– en visgerechten. Maar ook bieden wij hele leuke ideeën voor gezonde (kerst)tapas!
Zorg er in ieder geval dat je de langzame koolhydraten (ookwel witte koolhydraten genoemd), ongeraffineerde (toegevoegde) suikers mijdt. Meer weten over koolhydraatarm en suikervrij eten? Klik dan op de linkjes in de tekst.

 

Tip 5: Geniet! Kauw je eten goed!

Genieten is natuurlijk het allerbelangrijkste tijden de feestdagen. Langzaam eten en met mate eten horen eigenlijk daar bij! Zoals in de inleiding al geschreven is, vergt het wat discipline om verantwoord te eten tijdens het kerstdiner. Wat helpt is: Kauwen!. Door rustig te eten, en goed te kauwen, proeven we ons eten beter. Het voedsel wordt, door het kauwen, beter geanalyseerd en worden de kenmerken ervan, zoals smaak en structuur, doorgeseind naar onze hersenen. Die gaan vervolgens ons spijsverteringsstelsel in paraatheid brengen.
Als we niet goed genoeg kauwen, krijgen onze hersenen geen tijd om histamine aan te maken, een verzadigingshormoon dat 15 tot 20 minuten na de eerste hap vrijkomt. Zo eten we meer dan we eigenlijk nodig hebben! Met mate eten wordt dan wel extra lastig!

Heel veel succes met deze tips en natuurlijk: Fijne en lekkere Feestdagen gewenst! Bovenal; Geniet!

What2Eat
By | 2018-09-23T08:37:44+00:00 december 21st, 2015|Blog|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment