Home » Berichten » Blog » Dadels, zijn ze gezond?

Dadels, zijn ze gezond?

Dadels…..veel mensen zijn daar gek op! Maar zijn ze ook goed voor je?
Ja, zeker! Wij leggen uit waarom:

Dadels zijn de vruchten van palmbomen. Deze natuurlijke producten bevatten calcium, zwavel, ijzer, kalium, fosfor, mangaan, koper en magnesium: allemaal goed voor de gezondheid. Afgezien van de heerlijke smaak, verlenen ze een enorme hoeveelheid voordelen voor je lichaam. Ze zijn een rijke bron van gezonde vezels, mineralen en vitaminen en helpen bij constipatie, diarree en andere darmklachten. Hieronder vermelden we 9 voordelen van het eten van dadels!

Belangrijk! Wij adviseren je om verse, onbewerkte dadels te kopen, deze zijn wat lastiger verkrijgbaar in Nederland, maar bevatten bijna de helft aan suikers! De grootste kans heb je om deze te vinden in de Bio-winkel. Dadels uit de supermarkt zijn bewerkt (gesuikerd en gedroogd) maar altijd nog een betere keuze dan geraffineerde suikers, vanwege de vezels en de belangrijke voedingswaarden. Geniet van dadels, maar met mate!

1. Bloedarmoede
Bloedarmoede is een veelvoorkomend probleem bij de meeste mensen. Dadels zijn een goede bron van ijzer en helpen bij de behandeling van bloedarmoede. Bloedarmoede kan voor een gevoel uitgeput zorgen. Stimuleer de ijzerwaarden in je bloed met dadels!

2. Lever
Onderzoek heeft aangetoond dat dadels helpen om je lever te ondersteunen.

3. Spijsvertering
Dadels bevatten oplosbare vezels. Oplosbare vezels zijn belangrijk voor een goede spijsvertering, want het trekt water naar het spijsverteringskanaal. Dit helpt tegen constipatie. De kalium die in dadels zit, kan ook maagpijn en diarree behandelen. Kortom, ze brengen je spijsverteringskanaal in balans. Dadels versterken ook de goede bacteriën in de maag!

4. Stimuleert de gezondheid van het hart
De kalium in de dadel vermindert het risico op een beroerte. Het toevoegen van dadels aan je dieet kan LDL (low-density lipoprotein) cholesterol verlagen.

5. Pijnstiller
Hoewel het moeilijk te geloven is, helpt de magnesium in dadels om pijn en zwellingen te verlichten. Dadels zijn absoluut een prima aanvulling op medische hulpmiddelen.

6. Verkleint de kans op kanker
Dadels bevatten magnesium, mangaan en selenium. Een dieet rijk aan selenium staat bekend om het voorkomen van kanker. Deze mineralen zijn ook belangrijk voor het sterk en gezond houden van onze botten en het bloed.

7. Verbetert de hersenfunctie
Dadels zijn, net als bananen, rijk aan vitamine B6. Dit zorgt ervoor dat de hersenfunctie verbetert, waardoor je beter in staat bent om informatie op te slaan (en ook weer op te halen wanneer je het nodig hebt.)

8. Bloedvaten
Dadels bestrijden de kalk in bloedvaten. Dit verlaagt het risico op beroertes, hartaanvallen en andere ziekten.

9. Dadels zitten vol met natuurlijke suikers. Deze omvatten fructose, sucrose en glucose. Daardoor zijn ze een perfecte te gebruiken om baksels (cakejes en taartjes) te zoeten of als lekkere zoete snack tussendoor. Dadels bevatten ook veel calorieën, vandaar het advies; eet ze met mate!

I Love Health

Deze informatie is afkomstig van I Love Health. Meer weten over de schaduwkanten van dadels?
Monique van der Vloed heeft er een mooie blog over geschreven!

By | 2018-12-14T11:02:11+00:00 december 12th, 2018|Blog, Eetweetjes|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment