Home » Berichten » Eetweetjes » Kaneel

Kaneel

Door de ‘Cinnamon-challenge’ ( kaneeluitdaging waarbij jongeren zichzelf filmen terwijl ze een lepel kaneel zonder water proberen door te slikken) heeft kaneel voor veel mensen een slechte naam gekregen. En dat is erg zonde. Want er zitten veel gezondheidsvoordelen aan kaneel! Het advies is echter om niet lange tijd achter elkaar producten of gerechten te eten waar een grote hoeveelheid kaneel in zit. Bij een gevarieerd eetpatroon is er geen risico voor de gezondheid. Gebruik liever niet te veel kaneel wanneer je zwanger bent. De stof coumarine, wat zorgt voor de aroma van kaneel, kan een schadelijk effect hebben op het ongeboren kind.

 

Gezondheidsvoordelen van kaneel:

MINDER SUIKERPIEKEN
Ten eerste voorkomt het een hoge bloedsuikerspiegel. Uit onderzoek is gebleken dat wanneer je kaneel aan je maaltijd toevoegt je minder last hebt van een hoger bloedsuikerniveau na je maaltijd. Ideaal voor mensen met diabetes of diagnose PCOS.

BRAINFOOD
Kaneel zit vol magnesium en ijzer. Deze stoffen zijn belangrijk bij het goed functioneren van het menselijk brein. Ze zorgen ervoor dat je geheugen verbetert en je scherper kunt nadenken. Uit onderzoek is gebleken dat mensen hoger scoorden bij verschillende testen nadat ze kaneel hadden gegeten.

ANTIGIF
Suiker is één van de veroorzakers van ontstekingen maar kaneel voorkomt juist bacteriële groei. Het help het lichaam beschermen tegen schimmel vormende ziektes zoals candida.

MET KANEEL ZIT JE ER WARMPJES BIJ
Kaneel heeft een verwarmend effect op het lichaam. Het zorgt voor een verhoogde bloedcirculatie. Dit verwarmende effect heeft een goede uitwerking op verkoudheid en vermoeidheid.
Verder gaat het ook nog eens verstoppingen tegen en heeft het een gunstig effect op de spijsvertering.

TOEPASSINGEN VAN KANEEL
Gebruik kaneel in je havermout, strooi het over een appel, in de (appel)taart, of door bonengerechten. Ook is het erg lekker als smaakmaker door de thee of koffie.

I Love Health

Deze informatie is afkomstig van I Love Health. Meer informatie over voeding en lekkere recepten vind je op  de Facebookpagina:  I Love Health!

By | 2018-09-23T08:37:35+00:00 november 24th, 2016|Eetweetjes|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment