Home » Berichten » Blog » Het pompoen-probleem

Het pompoen-probleem

Gastblogger Barbara van Beers

Barbara schrijft om de week hoe zij experimenteert met eten! Meer weten over haar? Bekijk haar website of Facebookpagina!

Barbara van Beers is beeldend kunstenares en laat zich graag op allerlei manieren inspireren. Vooral het experimenteren met eten doet zij graag, want met ieder nieuw hapje geniet zij van de schoonheid dat leven te bieden heeft.
Natuurlijk verprutst zij wel eens zo’n hapje. Immers, als je lekker wilt koken zul je moeten leren en dat kan alleen als je fouten maakt. Maar het genot, wanneer alles ineens blijkt te kloppen! Oei.
Het eten waarmee Barbara speelt komt natuurlijk niet alleen uit de supermarkt, maar haalt zij overal vandaan…

Het pompoen-probleem

Ik ken zulke lieve mensen. Laatst was er een vrouw die mij twee mega grote pompoenen gaf. Ze stonden er namelijk al een paar maanden voor de sier te staan en ik had al aangegeven dat als zij weg zouden worden gehaald, ik er wel interesse in had. Nu Halloween al enige tijd voorbij is, vonden zij het mooi geweest met de pompoenen. Dus met mijn vouwfietsje in beide zijtassen één pompoen, wist ik mijn huis te bereiken. Het was nog een heel gedoe met karretjes enzo om ze de vier verdiepingen op te sjouwen.

Eentje had al een zwakke plek, dus daar begon ik dan maar meteen enthousiast aan.

 

Ik maakte een heerlijk pompoensoepje. Met uitjes, en een beetje gember. Om het een beetje pittig te maken. Eens kijken of ik de gerechten nog kan opsommen:

 1. Pompoensoep met gember
 1. Risotto van pompoen en spruitjes (en het restje van gister als voorgerecht)
 1. Salade van spinazie, pompoen, rode bietjes en geitenkaas.
 1. Pompoen roti

 

Pompoenstukken gingen mee met Isaak, Julia en Esther na nog vijf anderen te hebben gevraagd.

 

 1. Mislukte pompoensoep. Ik wilde een bepaald stuk pompoen gebruiken en wist niet voor hoeveel mensen ik zou koken bij “Gluren bij de buren”. In staat van ongecontroleerde haast, omdat ik duizend dingen op een dag wilde doen, heb ik het restje roti in de soep erbij gegooid. Geen aanrader! Door een beetje kamille aan de bekertjes van de gasten toe te voegen, werd het een onderdeel van een kunstproject, waardoor het nog een beetje ergens op sloeg.

 

Ik was er even klaar mee en heb bijna een week niet naar de pompoen gekeken. Niet aanbreken, want dan moest ik daar weer vanaf proberen te komen. Maar ook deze begon alweer plekken te vertonen en dus moest ik ervoor zorgen dat de pompoen nuttig zou worden gebruikt…

 

 1. Pompoen met bami en kikoman sauce. (er zat ook nog een groene groente bij, maar ik weet even niet meer wat).
 1. Pompoensoep met augurkjes. Gestampt, ipv. gepureerd. Een heerlijk succes.

 

Weggegeven pompoenstukken aan mijn yoga docenten en de medecursisten.

 

 1. Weer een pompoenrisotto, zonder spruitjes, maar met noten en een beetje spinazie.
 1. Ik wist het gewoon even niet meer… Ik had er even geen trek meer in. Een koud restje van de dag ervoor. Daar kreeg ik het zo koud van. Maar vooral van vermoeidheid en dan is halfbevroren eten geen succes.
 1. Rauwe pompoensmoothie met appel en spirulina. Niet zo veel aan.
 1.  Pompoensoep met zoete paprika, ook gestampt. Prima hoor, maar niet super.
 1.  Gewokte pompoen met lente-ui en gebakken aardappeltjes met room-miso-sauce. Een beetje met lange tanden gegeten. Ook al probeerde ik het lekker te houden voor mijzelf.
 1.  Nog een pompoensmoothie, met mandarijn erbij. Mwah.
 1. Eenvoudige pompoensoep met de kinderen van de BSO. De kinderen vonden het lekker. Ik at natuurlijk voor de show een beetje mee. Zo. Op!

 

Dit was afgelopen donderdag en opgelucht genoot ik van de rust die ontstond omdat ik de pompoen had opgekregen. Moet je voorstellen: Mijn eigen vrienden wilden al niet eens meer langskomen, omdat zij alleen nog maar pompoen te eten van mij konden verwachten. Saaie boel, als je een etentje wilt geven.

Toch is mijn pompoendrama aan een paar vrienden van mij voorbij gegaan. Want gister werd ik uitgenodigd door een vriendin met wie ik pizza zou gaan bakken. Zij had als belangrijkste ingrediënt natuurlijk dat wat ik eigenlijk even mooi geweest vond. En vandaag werd ik toch ietwat narrig, toen een vriendin voorstelde een lekkere pompoensoep te gaan maken.

By | 2018-09-23T08:37:43+00:00 april 21st, 2016|Blog, Gastbloggers, Nathalie|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment