Home » Berichten » Gastbloggers » Nathalie » 7 Tips die zorgen dat je op gewicht blijft in de zomervakantie

7 Tips die zorgen dat je op gewicht blijft in de zomervakantie

Gastblogger Nathalie

Nathalie schrijft voor What2Eat over het creëren van een gezonde lifestyle op het gebied van voeding, beweging, ontspanning en mindset. Meer weten over haar? Bekijk haar website: www.appelenjij.nl of haar Facebookpagina 

 

 

Ik ben Nathalie Appel en mijn passie ligt bij vrouwen die graag hun lifestyle gezonder willen maken op het gebied van voeding, beweging, ontspanning en mindset. Voeding en lekker leven zijn altijd al een deel van mijn leven geweest. Ik ben een echte Bourgondiër en hou van het leven. Ik geloof heel erg in pure producten. Producten die weinig tot niet bewerkt zijn. Producten wat je overgrootmoeder zou herkennen als eten. Deze producten zijn en blijven het gezondst om te kiezen. Daarom is het misschien niet zo verwonderlijk dat ik een hekel heb aan pakjes en zakjes. 

 

7 Tips die zorgen dat je op gewicht blijft in de zomervakantie

 

 

De lekkere lange zomervakantie staat voor de deur! Tijd voor mooi weer, uitrusten en even niets moeten…
Lastig blijft het dan wel altijd, dat je in de vakantie ook vaak aankomt in gewicht! Terwijl je juist zo je best hebt gedaan om die kilo’s eraf te krijgen. Met deze tips kan je heerlijk van je vakantie genieten zonder al te veel gewichtstoename.

1.   Luister naar je lichaam
Genoeg is genoeg! Ga je niet overeten omdat het een all inclusive vakantie is en je er voor betaald hebt! Neem waar je zin in hebt en geniet daarvan, maar stop als je lichaam het aangeeft! Overeten voelt zo niet fijn! Je baalt ervan als je, propvol van de lunch, te moe bent om met je kinderen te zwemmen! Te veel eten is zeker geen leukere vakantie.

 

 

2.   Ontbijt goed
Zorg dat je zo gezond mogelijk ontbijt. Vaak heb je hier zelf nog wel wat invloed op. Het is verleidelijk om croissants met jam te gaan eten, maar dit haalt wel je energie voor de rest van de dag weg, je hebt zo weer honger en de kilo’s vliegen eraan! Kijk  in plaats daarvan of je bijvoorbeeld muesli kunt eten. Lekker met yoghurt of kwark en vers fruit! Het geeft je energie, verzadigt de hele ochtend waardoor je geen behoefte hebt aan snacken, is goed voor de stoelgang en is ook nog eens erg lekker!

 

 3.   Drink veel
Drink overdag gewoon lekker water. Zeker in warme landen heb je meer vocht nodig dan normaal. Kies niet voor frisdrank, vruchtensap en limonade want dan drink je ongemerkt heel veel calorieën. Bij echte dorst door de warmte heeft jouw lichaam maar 1 ding nodig….WATER!

4.   Ijsje mag
Bij de zomer hoort ijs! Maar welk ijs kies je nu als je gezond de zomer door wilt komen? Kies bij voorkeur voor een waterijsje of sorbetijs op basis van fruit. Schepijs en roomijs bevat vaak veel meer calorieen. En vind je schepijs echt veel lekkerder, trakteer jezelf er dan, bijvoorbeeld een keer per week, op en geniet ervan!

 

5.   Let op wat je eet tijdens de barbecue
Wat het barbecueën zo dik maakt is vooral het witte stokbrood met kruidenboter en heel veel (witte) saus. Als je met een rammelende maag zit te wachten op het eerste stukje vlees dan is het zo verleidelijk om wat stukjes stokbrood met kruidenboter te eten! Maar voordat je aan je eerst gare stukje vlees begint, heb je alleen niet meer zoveel honger door het eten van heel veel stokbrood! Voordat je aan de echte barbecue begint heb je al voor ongeveer 600 kcal aan loze calorieën weggewerkt. Dat is net zoveel als 4 stokjes saté met pindasaus!
Zet in plaats daarvan lekker snoeptomaatjes, schijfjes komkommer en stukjes paprika op tafel. En wat dacht je van druifjes en meloen? Heerlijk fris en een veel beter alternatief dan het witte stokbrood!
Wil je bij je vlees een beetje saus? Kies dan voor de rode variant. Deze hebben tomatenketchup als basis. Neem een klein beetje, alleen voor de smaak niet om je honger te stillen. Verder mag je natuurlijk  zoveel groente als je wilt! Geroosterd op de barbecue smaakt het heerlijk!
Zet wat leuke kannen water op tafel, gevuld met limoen, komkommer en munt of citroen, sinaasappel en limoen. Staat leuk, is heerlijk fris en caloriearm!

 

6.  Voorzichtig met alcohol
Niets is ontspannender en gezelliger dan een glas wijn, of een mooie cocktail, op een terrasje. Doe het wel rustig aan! Alcohol vertraagt de afbraak van vetten, bevat veel calorieën en werkt eetlustverhogend. Ook kun je met een glaasje op moeilijker omgaan met de verleidingen van lekkere hapjes en snacks. Drink daarom na ieder drankje, een glas water. Je bent de volgende dag fitter en bij warm weer is voldoende water drinken heel belangrijk!

 

7.  Blijf bewegen
Blijf bewegen op vakantie! Dat kan ook zonder sportschool. Ga op de fiets de omgeving verkennen, doe lopend de boodschappen of verken het dorpje in de buurt. Misschien hebben ze wel een markt waar je heerlijk fruit en groente kan kopen. Ga baantjes trekken in het zwembad of in de zee.
Kinderen doen graag met je mee met een potje badminton, overgooien of balletje trappen. En natuurlijk kan je ook een kano/kajak huren of misschien is er wel een mogelijkheid om te raften, klimmen of mountainbiken.
Geniet van het buiten zijn want voor je het weet is het weer Nederlands druilerig herfstweer!

Als je deze tips aanhoudt kan je heerlijk genieten van je vakantie en toch een beetje op je voeding en beweging letten. En hoe fijn is het, dat je niet op een dieet hoeft als je terugkomt van vakantie! Dat is ook genieten!

By | 2018-09-23T08:37:28+00:00 juni 30th, 2017|Gastbloggers, Nathalie|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment