Home » Berichten » Blog » Het verhaal van Jolanda: nu al 15 kilo kwijt door te letten op koolhydraten!

Het verhaal van Jolanda: nu al 15 kilo kwijt door te letten op koolhydraten!

Jolanda Plasmans, 45 jaar, is jarenlang veel te dik geweest. Voornamelijk omdat zij haar emoties weg at. Ze probeerde allerlei diëten maar niets hielp, het kwam er snel weer aan of ze stopte zodra het moeilijk werd. Toch is het haar uiteindelijk gelukt! Hoe? Dat lees je hier!

Hoe is deze verandering in levensstijl begonnen?
Ik ben aantal jaren geleden een Facebookpagina begonnen (de groep heet; ‘Lijnen kan leuk zijn’). Ik hoopte dat met elkaar, lotgenoten die elkaar steunen, tips geven, recepten uitwisellen van welk dieet dan ook, het zou lukken. En ja, het heeft me geholpen!
Via deze groep kwam ik bij het  ‘koolhydraatbeperkt dieet’ uit.
IK heb toen het boek van Dr. Frank gekocht en het gelezen. Dat is geen goeroe ofzo maar een echte internist in een Nederlands ziekenhuis. En dat inspireerde me. Ik vind het zeer goed begrijpelijk dat we alleen maar dikker worden van koolhydraten, we eten er veel te veel van! Via de Facebookgroep leerde ik van anderen, hoe ze het deden, en kreeg recepten en besefte dat als je er eenmaal doorheen bent het helemaal niet zo lastig is.

Hoe ziet jouw voedingspatroon er nu uit?
Het ‘Koolhydraatbeperkt dieet’ houdt in dat ik maximaal 30 koolhydraten per dag eet. De eerste week heb ik het heel moeilijk gehad, het was een soort afkicken van suiker. En tja, bij alles wat ik at keek ik naar koolhydraten Goh, wat zit er overal een hoop in zeg!!
Maar wat mag je ook een hoop wel.
Ik eet bijvoorbeeld elke ochtend twee cracotttes met Uniekaas, ‘s middags bijvoorbeeld 3 gebakken eieren met spek (ja echt, je leest het goed!) ’s Avonds vlees en groente, kan evt. ook in de  wok, met een eitje , een augurkje en plakje ham.
Het aller belangrijkste is goed door hebben dat er in heel veel producten, die je niet nodig hebt, heel veel koolhydraten zitten. Die sla je op voornamelijk op bij je buik enzo. Nou dat willen we niet, dus we moeten zorgen dat er minder binnen komen.

Kortom…je moet je gaan verdiepen waar veel koolhydraten in zitten en waar weinig. En zo kom je steeds verder. Het is een manier van leven, niet eens een dieet. Maar je valt er, als je 30 gram per dag neemt,  gegarandeerd mee af. Je kan gewoon mee eten met andere mensen zelfs in een restaurant of tijdens vakantie, alleen eet je het vlees , vis en groente op….de rest laat je staan!
Dus geen aardappels, geen brood, geen pasta geen rijst, en geen sausjes! Maar dat went zo snel, en zeker omdat je zo snel resultaat ziet, dan heb je er zin in!

Ik zag goede recepten, ik kreeg er ook veel gedeeld via de groep…..en ja ik ging het leuk vinden! Mijn Facebookgroep heet niet voor niets; LIJNEN KAN LEUK ZIJN! Zo goed vol te houden, zo goed te doen, gewoon even 1 week goed verpakkingen lezen, en van de suikerverslaving af, dus gewoon een rot week, en dan….wow, de kilo’s vliegen eraf!

 

Wat is het resultaat van deze gezondere levensstijl?
Ik ben gaan afvallen! Op 8 maart 2017 ben ik begonnen. Ik zag er toen nog uit zoals op de foto hiernaast. Ik hield mijn gewicht steeds bij via een app monitor. Leuk om te doen en zo krijg je goed zicht op hoeveel je bent afgevallen. En nu, 25 juni, ben ik al 15 kilo kwijt!
Ik voel me super goed. Maar het allermooiste is;  ik straal weer😊. Ik voel me weer super, krijg complimenten en zit heel goed in mijn vel. Ik hoop ook dat door die uitstraling ooit mijn grote liefde komt!

Blijf je de rest van je leven deze levensstijl volgen?
Ik zou nog 10 kilo willen afvallen, dan heb ik mijn streefbericht bereikt.  Ik volg Dr. Frank en hij legt uit hoe je de langzame koolhydraten langzaam kunt opvoeren zodra je je streefgewicht bereikt hebt.
Ik zal dus de rest van mijn leven op koolhydraten blijven letten maar op een hele fijne en relaxte manier.
Ik hoop dat andere mensen die te zwaar zijn ook gemotiveerd raken. Met zijn allen kan je het, echt!!!

By | 2018-09-23T08:37:28+00:00 juni 28th, 2017|Blog, Persoonlijke verhalen|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment