Project Description
Bereidingswijze
Was de venkel, snijd de harde kern eruit en hak de rest klein. Doe de venkel in een pan en voeg water toe totdat de venkel net onder water staat. Strooi naar smaak de bouillonpoeder erover.
Optie: voeg een derde stuk courgette toe aan de soep, dit geeft een mooi effect aan de soep vanwege de groene snippers die je terug ziet. Je kunt de courgette mee koken of aan het eind rauw er door mixen.
De venkel aan de kook brengen en zachtjes 10 minuten laten pruttelen.
Pureer de soep met een staafmixer.
Peper naar smaak erover malen en een toefje venkel groen voor het oog.
Ingrediënten
2 grote of 3 kleine venkelknollen
biologische groentebouillon (Cenovis heldere bouillon is suikervrij, te koop bij de natuurwinkel)
vers gemalen peper
optie: 1/3 courgette
Algemene informatie:
- 2 Personen
bereiden: 5 a 10 min
kooktijd: 10 min
totale tijd: 15 a 20 minuten- Bron: Praktijk Zeon
Leave A Comment