Home » Portfolio » Vegetarische gerechten » Courgettespaghetti met gorgonzola en pijnboompitten
Courgettespaghetti met gorgonzola en pijnboompitten 2019-08-12T12:48:21+00:00

Project Description

Deze heerlijke courgettespaghetti staat hier bijna wekelijks op het menu! Waarom? Het is vegetarisch (en helpt dus bij aan ons voornemen om minder vlees te eten), gezond en koolhydraatarm! Geen ingewikkelde ingrediënten en binnen een handomdraai op tafel. 
Heb ik je overtuigd? Dan komt hier het recept:

Ingrediënten voor 4 personen:
-2 courgettes
-8 tomaten (evt een mix van verschillende soorten als trostomaten, vleestomaten en cherrytomaten)
-verse basilicum naar smaak
-1 a 2 teentjes knoflook
– 100 gram gorgonzola
-2 handjes pijnboompitten
– rucola

Bereidingswijze:
– Gebruik de twee courgettes om spaghetti slierten van te maken. Wij hebben hier een speciaal schilmesje voor, maar het kan ook met een apparaatje.
– Maak de saus door de tomaten samen met de teentjes knoflook en basilicum met een staafmixer te pureren tot een vloeibare saus.
– roerbak de courgettespaghetti in een koekenpan.
– Voeg de saus aan de spaghetti toe en roer goed door elkaar.
– Brokkel de gorgonzola en voeg deze aan de saus toe op zacht vuur. Zorg dat de kaas door de saus smelt.
– Ondertussen rooster je in een ander pannetje de pijnboompitjes.
– Serveer de spaghetti op een bedje van rucola op een bord, en bestrooi het met wat pijnboompitjes.

Eet smakelijk!

Leave A Comment