Home » Portfolio » Koeken en taartjes » Rode bietentaart met feta en pecannoten
Rode bietentaart met feta en pecannoten 2019-06-28T17:22:34+00:00

Project Description

Deze heerlijke rode bietentaart is in een handomdraai gemaakt. Geen ingewikkelde ingrediënten of handelingen, bomvol groente, heerlijk fris en helemaal vegetarisch!

Voorbereidingen:
Lek de rode bieten eerst uit in een vergiet. Olie de springvorm goed in, bedek hem eerst met bakpapier en daarna met de plakjes bladerdeeg. Verwarm de oven voor op 180 graden.

Ingrediënten:

– 900 gram rode bieten
– 150 gram rode ui
– 150 gram feta
– 1 grote appel
–  5 – 6 eieren
– 125 ml kookroom
– twee handjes ongebrande en ongezouten pecannoten
– verse tijm naar smaak
– 7 plakjes bladerdeeg

Bereidingswijze:
– Snipper de ui
– Snijd de appel in kleine stukjes.
– Snijd de rode bieten in grove stukken
– Meng de bieten, appel en ui door elkaar. Verkruimel de feta er doorheen.
– Klop de eieren los en breng op smaak met peper en tijm.
– Voeg de kookroom aan het eiermengsel toe en roer goed door elkaar

– Schep het bietenmengsel in de springvorm
– Giet het eiermengsel hier overheen
– Bak de taart in een voorverwarmde oven 1 uur en 15 minuten tot hij gaar is.
– Hak de pecannoten in stukjes en verdeel deze over de taart.

Leave A Comment