Home » Portfolio » Koolhydraatarm dieet » Koeken en taartjes » Speculaas plaat-cake
Speculaas plaat-cake 2017-01-10T14:37:08+00:00

Project Description

Bereidingswijze

Sinterklaas is weer in het land! Tijd om iets lekkers te bakken! Luchtige, zachte en heerlijke speculaascake die nog suikervrij en glutenvrij is ook! Je kunt het recept prima verviervoudigen zodat je een “normale” cake kunt maken. Dan zal het 60 minuten in de oven moeten.

Bereidingswijze:
Smelt de kokosolie. Klop de eieren, gesmolten kokosolie en sinaasappelsap in een mengkom met een garde glad. Doe er een vergiet over en zeef de rest van de ingrediënten in de kom, zodat er geen klontjes zijn.

Verwarm de oven voor op 180 ºC. Pak een cakevorm van 16cm x 11cm en bekleed dit met bakpapier wat je met wasknijpers vastzet. Giet het beslag er in en haal de wasknijpers weg. Plaats 15 minuten in de oven. Controleer na 15 minuten of het gaar is door er een satéprikker in te prikken. Als die er schoon uit komt is het gaar. Laat afkoelen.

Je kunt ook amandelmeel gebruiken maar kokosolie is goedkoper.

Ingrediënten

  • 20 gr kokosolie
  • 2 eieren
  • 4 el sinaasappelsap
  • 1 el (met kop) palmsuiker (kokosbloesemsuiker of oerzoet kan ook)
  • 20 gr kokosbloem
  • snufje zout
  • snufje baking soda oftewel zuiveringszout (te vinden bij de drogist en de toko)
  • 1 el speculaaskruiden

Algemene informatie:

  • 2 Personen
  • Bereidingstijd: 10 minuten bereidingstijd, 15 minuten wachten
  • Bron: Kiwi&zo
Bekijk het volledige recept

Leave A Comment