Project Description
Bereidingswijze
Maak de salsa:
- Snijd de lente-uitjes en de spaanse peper in dunne ringetjes.
- Leg de korianderblaadjes en steeljes en de muntblaadjes op de gesneden lente-uitjes en hak alles fijn.
- Leg doorboven op de gesneden tomaten en hak weer alles fijn. Blijf hakken tot de gewenste grootte.
- Doe alle gehakte ingrediënten in een schaal, inclusief het vocht en breng op smaak met zout en het citroen- en limoensap. Het beste is een beetje erbij doen, proeven tot het lekker is.
De vis:
- Wrijf beide kanten van de vis in met olijfolie, bestrooi ze met peper en zout. Op de BBQ, grill of oven kun je de olie weglaten.
- Gril of rooster (op de barbecue) de vis tot ze zo gaar zijn als je ze wilt hebben (tonijn kan je heel goed medium gebakken eten).
- Serveer op een bord met veen linke lepel salsa ernaast.
Ingrediënten
- 6 lente-ui
- 1 Spaanse peper
- 1 bosje verse koriander
- 1 bosje verse munt
- 1 kilo rijpe, stevige tomaten
- citroensap , van een halve citroen
- 1 limoen , sap van een hele limoen
- 6 stukken tonijn
- peper en zout
- olie (optioneel)
Algemene Informatie
- 6 personen
- Bereidingstijd: 15 minuten
- Bron: Jamie Oliver, Thuis bij Jamie.
Een heerlijk en eenvoudig visgerecht, wat door de salsa extra lekker smaakt.
Leave A Comment