Venkelsoep
Bereidingswijze Was de venkel, snijd de harde kern eruit en hak de rest klein. Doe de venkel in een pan en [...]
Lasagne van courgette
Bereidingswijze Oven voorverwarmen op 200 graden. Rul het gehakt, voeg de knoflook en ui toe en bak deze mee totdat de [...]
Paleo Pizza
Bereidingswijze Verwarm de oven voor op 180°C. Doe de amandel- en kokosmeel in een schaal, voeg hierbij de bakpoeder, zout, (knoflook) [...]
Paprika Aioli
Bereidingswijze Verwarm de grill tot 200°C. Snijd de paprika in grote platte stukken en verwijder de zaadlijsten. Leg de paprikastukken [...]
Paleo Gehaktbrood
Bereidingswijze Bereiding: Verwarm de oven voor tot 180 graden. Snijd de ui, knoflook en abrikozen fijn. Doe het gehakt in een [...]
Frisse wortelsoep met gember en citroen
Bereidingswijze 1. Doe de olie in een soeppan (nog niet verwarmen). 2. Snijd de vis in stukjes en doe eveneens in [...]
Komkommer-meloensoep
Bereidingswijze 1. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. 2. Verwarm de olie en fruit de ui en knoflook 2 [...]
Komkommer-limoen water
Bereidingswijze 1.Schil de komkommer met een dunschiller. Bind de komkommerschillen vast met een stukje keukentouw en doe deze in een kan. [...]
Duivelse kip met nectarine
Bereidingswijze Bereidingswijze: 1. Snijd de sjalotjes in halve reepjes en de knoflook in hele fijne stukjes. 2. Snijd de kipfilets in blokjes. [...]
Lamskoteletjes met bloemkool-basilicumpuree
Bereidingswijze Bereiding: 1. Pel de knoflook en wrijf met één teentje de lamskoteletjes in. 2. Kruid de lamskoteletjes met zout en [...]
Kip in frisse tomaten-sinaasappelsaus
Bereidingswijze Bereidingswijze: 1. Snipper de ui. 2. Plet de knoflook en verwijder het vliesje, snijd de knoflook in kleine stukjes of [...]
Panzanella
Bereidingswijze Panzanella is een Italiaanse broodsalade. Deze salade werd vroeger door arme (voornamelijk Toscaanse) boeren gemaakt om restjes oud brood (maar [...]
Groenteomelet
Bereidingswijze Een goed vullend ontbijt of lunch waarbij je veel groenten binnen krijgt. Bereiding: 1. Verwarm de koekenpan. 2. Voeg olie [...]
Tomatenchutney
Bereidingswijze Deze tomatenchutney smaakt verassend lekker. Gebruik hem warm of koud, over groenten, vlees of vis. Je kan ieder gerecht er [...]
Frisse avocado-komkommerdressing
Bereidingswijze Met onderstaande hoeveelheid dressing kan je meerdere keren een salade maken. Gebruik voor een maaltijdsalade per persoon twee eetlepels [...]
Paleo mayonaise
Bereidingswijze Mayonaise in de winkel is altijd gemaakt met zonnebloemolie (en dus niet Paleo-Proof). Dit recept is gemaakt met olijfolie. Ik [...]
Prosciutto met meloen
Bereidingswijze Bereidingswijze: 1. Scheur de Prosciutto in reepjes en verdeel deze over de amuselepels. 2. Schep met een meloenbolletjeslepel* bolletjes uit [...]
Rode bieten carpaccio met spekjes
Bereidingswijze Bak de spekjes uit in een koekenpan Snijdt de rode bieten in hele dunne plakken. Je kunt hiervoor ook [...]
Gevulde puntpaprika met bloemkoolcouscous
Bereidingswijze Gebruik een keukenmachine om de bloemkool tot couscous korrels te vermalen. Smelt de kokosolie in een hapjespan en fruit [...]
Kalkoenwrap met paprika en komkommer
Bereidingswijze Leg steeds 2 blaadjes sla op elkaar om een slawrap te maken. Leg op elke wrap 2 plakjes kalkoen [...]
Tonijnburgers
Bereidingswijze Meng de tonijn, lente-ui en olijven in een kommetje en laat het mengsel een paar minuten afkoelen in de [...]
Pittige gehaktballetjes met dipsausje
Bereidingswijze Verwarm de oven voor op 180 °C en vet een ovenschaal lichtjes in. Doe het gehakt samen met de [...]
Vegetarische burger van spinazie
Bereidingswijze Zorg ervoor dat de diepvriesspinazie ontdooit is. Je kunt dit het beste een dag van tevoren doen door de spinazie in [...]
Watermeloen ijsblokjes
Bereidingswijze Doe ongeveer 12 bolletjes of blokjes per diepvrieszakje in de vriezer, en zorg ervoor dat ze wat ruimte hebben in het [...]
Avocado salade met gegrilde wortel
Bereidingswijze Verwarm de oven voor op 200 graden Was de wortelen, snij het kontje eraf en snij vervolgens in de lengte door [...]
Sushi recept met zalm en avocado
Bereidingswijze Beleg een snijplank met vershoudfolie. 2. Snijd de avocado rondom de pit in tweeën en draai de helften van elkaar [...]
Gemarineerde kipspiesjes
Bereidingswijze Snijd de kipfilet in de lengte in 8 repen. Sla ze iets platter tussen twee laagjes plastic folie. Meng knoflook, [...]
Gevulde avocado met salsa van de BBQ
Bereidingswijze Bereidingswijze: 1. Snijd de tomaten in vieren, verwijder de zaadlijsten 2. Vermaal de tomaten, rode ui, knoflook, limoensap, komijnzaadpoeder en een [...]
Spinaziesalade met linzen en kersen
Bereidingswijze 1. Doe de spinazie in een schaal en laat de linzen uitlekken 2. Snijd de rode ui in halve ringen en leg [...]
Wilde Alaska zalm tapenade
Bereidingswijze 1. Laat de zalmfilets ontdooien 2. Verwarm de oven voor op 180 graden 3. Vermaal de zalmfilets in een keukenmachine [...]
Chicken curry met courgette en appel
Bereidingswijze Snijd de ui fijn en de champignons in plakjes Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes, snijd de puntpaprika [...]
Aubergine BBQ
Bereidingswijze 1. Pers de knoflook uit en snijd de blaadjes van de rozemarijn heel fijn 2. Meng dit in een schaaltje met [...]
Dorade van de barbecue
Bereidingswijze Leg de Dorade op een plank en strijk met je hand van achter naar voren over de vis om te [...]
Broccoli pakketjes van de BBQ
Bereidingswijze 1. Was de broccoli en snijd hem in kleine roosjes 2. Was de tomaatjes en snijd ze in vieren 3. Leg [...]
Spiezen van kastanjechampignons
Bereidingswijze 1. Snijd de champignons in de lengte doormidden 3. Meng de olijfolie, de appelazijn en de oregano in een kom en [...]
Komkommer munt dip
Bereidingswijze Lekker frisse dip voor stukjes groente. Heerlijk voor tussendoor of bij een heerlijke zomerse BBQ. Rasp een halve komkommer en [...]
Pittige tomatensalsa
Bereidingswijze Was de tomaten, halveren ze en verwijder de zaadjes. Snijd de tomaten in hele kleine blokjes. Pel en snipper de ui [...]
Gegrilde tonijn met tomaten-koriander salsa
Bereidingswijze Maak de salsa: Snijd de lente-uitjes en de spaanse peper in dunne ringetjes. Leg de korianderblaadjes en steeljes en de muntblaadjes [...]
Groene aspergetips
Bereidingswijze Bestrijk de aspergetips rondom met olijfolie en rooster ze in een hete grillpan in ongeveer 2 minutn kanpperoig gaar met [...]
Gegratineerde aubergine (gourmet)
Bereidingswijze Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin en doe ze in een schaaltje. Leg de plakken aubergine en mozzarella [...]
Gemarineerde zalm met paksoi en quinoa
Bereidingswijze Spoel de quinoa schoon in een zeef Giet het in een pan met 300 ml water en breng aan de [...]
Warme amandelquinoa met frambozen en/of bosbessen
Bereidingswijze Breng de amandelmelk (*zelf te maken van amandelen en water, amandel melk bevat geen zuivel) samen met de quinoa in een [...]
Avocado-shake
Bereidingswijze Schil en ontpit de avocado en snij deze in stukjes. Schil de komkommer en snij deze in stukjes. Pers de [...]
Tomaten/basilicum soep
Bereidingswijze Was de tomaten en snij ze in vieren. Snipper de uien. Doe de olijfolie in de pan en fruit de uisnippers [...]
Romige wortelsoep
Bereidingswijze Verhit de olie in een grote soeppan. Fruit hierin de gember met de ui 5 min. Roer af en toe. Voeg [...]
Bloemkool-roereieren
Bereidingswijze Maak de bloemkool schoon, snij hem in stukjes en kook in ruime hoeveelheid water. De bloemkool moet gaar zijn maar niet [...]
Amandelmelk
Bereidingswijze Week de amandelen ca. 8 uur (of een nacht) in ruim water. Spoel de geweekte amandelen daarna goed af en doe [...]
Ratatouille
Bereidingswijze Verwarm de olijfolie en fruit hierin de fijngesneden uien. Voor het Metabolsime dieet kun je ook zoutarme groentebouillon gebruik. Hiermee kun [...]
Tomaten-courgette schotel
Bereidingswijze Verwarm de oven voor op 180 graden C. Was de courgettes en tomaten, en snijd deze in dunne plakken (ca. 5 [...]