Project Description
Bereidingswijze
-
- Verwarm de oven voor op 180 °C en vet een ovenschaal lichtjes in.
- Doe het gehakt samen met de ui, peper, knoflook, kerrie, komijn, cayennepeper en paprika in een kom en kneed dit met de hand goed door.
- Voeg het ei en amandelmeel toe en kneed nog een keer.
- Draai kleine balletjes van het gehakt.
- Smelt kokosolie in een grote koekenpan en bak hierin de balletjes tot ze rondom bruin zijn.
- Doe de balletjes in de ovenschaal en bak ze nog 15-20 minuten tot ze gaar zijn.
- Haal uit de oven en laat afkoelen.
- Meng alle ingredienten voor de dipsaus en serveer bij de balletjes.
Ingrediënten
- 500 gr rundergehakt
- 1 ui, fijn gesnipperd,
- 1 rood pepertje, fijn gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 2 tl kerriepoeder
- 2 tl komijn
- 1 tl cayennepeper
- 1 tl paprikapoeder
- 1 ei
- 2 el amandelmeel
- 2 el kokosolie
Voor de dipsaus:
- 5 el paleo mayonaise
- sap van 1 á 2 limoen
- 1 tl harissa (of chilivlokken)
- 1 tl komijn
- 1 teentje knoflook, geperst
Algemene informatie:
- 4-6 Personen
- Bereidingstijd: 40 minuten
- Bron: Paleorecepten.nl
Leave A Comment