Project Description
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180°C.
Doe de amandel- en kokosmeel in een schaal, voeg hierbij de bakpoeder, zout, (knoflook) olijfolie, eieren en Italiaanse kruiden. Roer goed door elkaar.
Voeg dan beetje bij beetje het water toe tot een egale lobbige massa ontstaat.
Leg een stuk bakpapier op de bakplaat van je oven. Het beslag is vrij vloeibaar, maar wordt tijdens het bakken heerlijk luchtig en droog.
Giet hier langzaam het beslag over en vorm de bodem zoals je wilt.
Zet het geheel in de oven voor ongeveer 20 minuten.
Haal uit de oven wanneer het klaar is en laat even afkoelen. Tijdens het afkoelen de oven op 200°C zetten en ondertussen de topping naar smaak over je pizza verdelen. Zet het geheel terug in de oven en bak in ongeveer 10 minuten af.
De tomaten in de koekenpan even laten indikken, zodat je pizza niet te sappig wordt.
Heerlijk smakelijke pizza met een fantastisch luchtige bodem!
Als tapas of snack kan deze pizza ook geserveerd worden in kleine mini-pizza’s. Maak dan van het deeg kleine rondjes, beleg ze met verschillende toppings!
Ingrediënten
100 gram amandelmeel
40 gram kokosmeel
80 tot 100 ml water
4 eieren
3 el (knoflook) olijfolie
1 tl wijnsteen bakpoeder
1 el Italiaanse kruiden
1 tl Keltisch zeezout
Topping naar eigen smaak bijvoorbeeld:
½ blik tomaten
vers gesneden knoflook
artisjokharten
blikje tonijn
1 gesneden ui in ringen
gesneden champignons
plakjes geitenkaas
Algemene informatie:
- 2 Personen
- Bereidingstijd:
Voorbereiden: 10 min
Bereidingstijd: 30 min
Totale tijd: 40 min - Bron: Praktijk Zeon
Leave A Comment