Home » Berichten » Eetweetjes » Vijf weetjes over Ei!

Vijf weetjes over Ei!

Eieren zijn zo veelzijdig en voedzaam! Je kan er de heerlijkste gerechten mee maken. Geen wonder dat zoveel mensen eieren eten!
Wist je dit ook al over eieren?

  1. Eieren bevatten veel gezonde vetten en eiwitten. Deze vetten noemen we onverzadigde vetten en helpen je een vol gevoel te geven. De eiwitten helpen je spieren op te bouwen.
  2. Eieren bevatten nog meer nuttige stoffen als:  ijzer, choline, foliumzuur en de vitamines B2, B12, E en D.
  3. Een ei bevat twee derde van de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid cholesterol. Vroeger werd er om die reden gezegd dat je niet meer dan 2 eieren per week mag eten. Maar iedere dag een eitje mag best! Let alleen op dat je zo min mogelijk andere producten eet waar cholesterol in zit.
  4. Bij een ei is het eiwit vrij van cholesterol, de eidooier bevat 200 mg. Vroeger was het advies dat je, bij meerdere eieren per dag, de de dooier beter weg kunt laten. Dat is inmiddels achterhaald. Het eigeel bevat juist hele goede stoffen!
  5. Salmonella is een darmbacterie waar je erg ziek van kunt worden. Slechts 1 op de 20.000 eieren kan salmonella bevatten. De kans dat je Salmonella oploopt door een eitje te eten is dus heel klein. Het grootste risico om ziek te worden, loop je als je eieren niet goed verhit of rauw ergens doorheen mengt. Je eitje hard koken (langer dan 9 minuten) is daarom het beste. (Bron)

Nog een handige tip om te kijken of je ei vers is:

By | 2019-04-10T12:14:03+00:00 oktober 14th, 2016|Eetweetjes|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment