Home » Berichten » Blog » Het verhaal van Maikel; koolhydraat beperkt eten en sporten veranderde zijn leven!

Het verhaal van Maikel; koolhydraat beperkt eten en sporten veranderde zijn leven!

Maikel Schouw, 37 jaar, heeft zijn hele leven overgewicht gekend maar kwam vooral de laatste jaren steeds meer aan. Tot 130 kilo, en toen was het genoeg! Als vader van twee kinderen wilde hij echt niet op deze manier oud worden. Maikel pakte het sporten weer op en gooide zijn eetpatroon drastisch om door koolhydraatbeperkt te gaan eten. En met succes! In zijn persoonlijke verhaal vertelt hij ons hoe hij dat heeft gedaan.

Hoe is deze verandering in levensstijl voor jou begonnen?
Als kind was ik altijd al iets te zwaar. Niet dik, althans zo zag ik dat zelf niet. Op de middelbare school was het eigenlijk hetzelfde verhaal. Ik zag mijzelf niet als dik en gedroeg mij ook niet zo. Ik was 16 jaar erg sportief, maar at gewoon de verkeerde dingen, waardoor ik toch wat groter was dan normaal. Tussen mijn 18 en 22e viel het allemaal wel mee. Ik was de lucht in gegaan en mijn buikje was redelijk weg. Maar ik bleef vaak verkeerde dingen eten, waardoor ik met dank aan mijn sportiviteit toch redelijk in balans bleef. Ik kwam heel langzaam aan. In 2002 gingen mijn vrouw en ik het avontuur aan en we gingen naar Curaçao. In eerste instantie voor een jaar, maar 1 jaar werd 6 jaar. In die 6 jaar van zon, zee en strand heeft het verkeerde voedingspatroon zijn tol geëist. 120 kilo schoon aan de haak kwam ik terug. We zijn in 1 jaar tijd ouders geworden, terug geëmigreerd, een nieuwe baan, nieuw huis moeten regelen en zijn ook nog getrouwd. De stress en het weinig tijd hebben om te sporten resulteerde erin dat ik richting de 130 kilo ging….Dat wil je toch niet!! Ondertussen vader van 2 kinderen…..daar wil je toch oud mee worden! Ondertussen kreeg ik ook steeds vaker last van mijn rug en dacht nu moet het gebeuren! Het roer gaat om! Met mijn sportiviteit moet het gewoon lukken! Ik ging koolhydraat beperkt eten (al was ik mij daar niet eens bewust van).

Hoe zag en ziet jouw levensstijl er nu uit?
Koolhydraatbeperkt eten hield voor mij in: Geen aardappels meer, al het vlees wat ik at verving ik met kip en 1x per week met vis. Ik minderde met brood eten. En belegde mijn brood alleen nog maar met mager beleg, kipfilet, kalkoenfilet en af en toe magere kaas. Ik zit in de bouw dus het patatje op vrijdag of af en toe een gevulde koek bij de koffie zat er ook niet meer in. Ik ging vaker fruit eten. Omdat ik veel sportte en ik de bouw werk nam ik dagelijks 2 bananen en 2 appels mee, dronk 3 liter water per dag(nog steeds 2 liter) Om mijn energie op peil te houden en mij niet loom te gaan voelen of last te krijgen van snackmomenten ging ik eiwitshakes drinken als tussendoortje. Dit ging zo hard en was zo lekker(dat gun je iedereen) dat ik daar nu ook mijn business van heb gemaakt (TARPOEN Sportvoeding), maar dat terzijde. Ik ging door met afvallen en na 3 maanden was ik compleet gewend aan mijn nieuwe voedingspatroon en bleef afvallen. Ik moet eerlijk zijn, je moet met al die verleidingen om je heen sterk in je schoenen staan om niets verkeerds te eten! Maar het lukte en viel erg af!

Ik vond het op zich wel genoeg. Eigenlijk zonder erbij na te denken houd ik mij nu nog steeds aan mijn nieuwe eetpatroon. Ik sport regelmatig en drink nog steeds eiwitshakes, waardoor de laatste 5 kilo er vanzelf afgingen. Ik moet mijzelf nu af en toe dwingen om iets verkeerds te eten…..heel bizar!!

Wat is het resultaat van deze gezondere levensstijl?
In 9 maanden tijd ben ik 35 kilo verloren en daarna nog 5 kilo door mijn nieuwe levensstijl te blijven volgen.
Wat een bevrijding, als je niet meer bij ieder tankstation wilt stoppen om iets lekkers te halen. Want zo erg was het! Als ik er nu op terugkijk was ik gewoon eetverslaafd. Alles verdween zonder erbij na te denken in mijn mond. Op de foto hiernaast zie je hoe ik er toen uitzag!

Heb je tips voor mensen die ook een gezonde levensstijl willen volgen?
Wat ik wil meegeven aan mensen meegeven die aan het begin staan van hun strijd met de kilo’s….. weet wat je eet!! Lees etiketten, weet wat er in je producten zit, hoeveel koolhydraten, hoeveel vet, hoeveel calorieën, hoeveel suiker. Ik sta nu vol in het leven en voel me gezond. 1.85m en 85 kilo zwaar….trots op mijzelf!!

By | 2018-09-23T08:37:26+00:00 oktober 7th, 2017|Blog, Persoonlijke verhalen|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment