Home » Berichten » Persoonlijke verhalen » Het verhaal van Marian: Van zwaar overgewicht naar gezond gewicht

Het verhaal van Marian: Van zwaar overgewicht naar gezond gewicht

Marian van Meer (47 jaar jong) volgt het Sonja Bakker dieet. Met succes, zij viel maar liefst 37 kilo af in minder dan een jaar tijd!

Hoe is deze verandering in levensstijl voor jou begonnen?
Ik ben altijd al aan de zware kant geweest en ben hier nooit happy mee geweest. Zeker in de pubertijd vond ik het heel erg vervelend. En naar mate ik ouder werd, werd dat niet minder. Ik heb een aantal lijnpogingen gedaan maar niks hield ik vol. Altijd balen en was dan elke keer weer teleurgesteld.  Tot vorig jaar 2016…toen gooide ik het roer om en werd het tijd om er iets aan te doen!
Ik zat immers helemaal niet lekker in mijn vel, had geen conditie, en weinig zin om iets te ondernemen. Ik zag veel dingen negatief, sporten was stom, was heel onzeker, niet gelukkig met mezelf en werd zelfs jaloers op andere vrouwen. Dat is nooit leuk, en zeker niet als je in een relatie zit. Mijn hoofd bleef altijd maar malen en malen, ik was er vaak mee bezig.
Of het was hulp zoeken, of ik moest mijn knop om zetten en er zelf wat aan gaan doen. Dus ik koos het laatste; afvallen en hopen dat het hielp met waar ik allemaal mee zat.

Waarom het Sonja Bakker dieet?
Heb lukte om meteen mijn knop om te zetten; het kon niet langer zo doorgaan. Al met een kilootje of 10 zou ik tevreden zijn . Ik koos voor een online programma van Sonja Bakker voor 12 weken. Deze keuze maakte ik omdat het mij het fijnste leek; je kan dan toch gewoon normaal eten. Ook had ik er veel goede succesverhalen van gehoord. Ondanks dat het natuurlijk bij iedereen verschillend is, was ik er wel heel nieuwsgierig naar.

Ik kreeg op tijd mijn eerste week menu’s binnen en ging m’n gezonde boodschappen halen. Het ging eigenlijk meteen al prima en voelde me al snel wat beter. Ik voelde me goed en de eerste kilo’s vlogen er af! Ik was er heel blij mee!
Toen het online programma voorbij was  ging ik in haar boeken verder en dat bevalt me nu ook heel goed!

Hoe ziet jouw levensstijl er nu uit?
Ik eet gezond en houd me elke dag aan het dagmenu wat door Sonja Bakker is opgesteld. Alleen het avondeten wissel ik weleens, en geef ik daar mijn eigen draai aan. Ik tel geen calorieën of iets dergelijks. Je weet zelf wel wat gezond is of niet, dat is ook een kwestie van logisch nadenken. Heel veel afwijken doe echter ik niet.

Verder wandel ik nu ook heel graag. In het begin een half uurtje en nu een wandeling van anderhalf tot 2 uur! Ik voel me dan geweldig! Daarnaast sport ik nu ook 2 x per week in een sportschool ( wie had dat ooit gedacht ? )
Ik ga ook weleens uit eten of weekendjes weg , eet dan van alles maar pak meteen de draad weer op en laat het niet hangen. Dat werkt bij mij prima.

 

Wat is het resultaat van jouw nieuwe levensstijl?
Ik ben nu ondertussen een maand of 9 bezig en ik ben 37 kilo afgevallen. Ik voel me nu super goed, vol energie, geen haaruitval meer en sterkere nagels. En, heel belangrijk, ik voel me niet onzeker meer.
Ik voel mij gelukkiger dan ooit en kijk meer in de spiegel. En jaloers hoef ik niet meer te zijn; iedereen is mooi en uniek, op wat voor manier dan ook! Ben heel blij mee dat mijn knop om is gegaan en dat ik me levensstijl heb veranderd.

Blijf je de rest van je leven deze levensstijl volgen?
Ben nu met  de laatste kilo’s bezig, ik wil er nog graag een kilo of 7,5 af. Dan zit ik op een gezond gewicht. Toen ik begon woog ik 112 kilo dus van zwaar overgewicht naar gezond gewicht!
Eigenlijk ben ik, tot nu toe, nergens tegenaan gelopen. Het is altijd prima gegaan, maar ik ga er dan ook helemaal voor! Afvallen lukt me wel, maar op streefgewicht blijven lijkt me moeilijker. Maar ook daar ga ik mijn best voor doen! Heb al heel veel wilskracht en discipline getoond dus dat gaat me ook lukken, ik  wil immers nooit meer terug naar mijn oude gewicht!

Op de foto zien we Marian voordat zij met het dieet begon. 

Gewichtsconsulente Sonja Bakker beschrijft in haar boeken een methode om af te vallen. Deze gaat uit van strikte menuvoorschriften, die een aantal weken moeten worden gevolgd. Het dieet omvat altijd 3 hoofdmaaltijden en een beperkt aantal caloriearme tussendoortjes. Veel drinken is heel belangrijk bij dit dieet; in totaal 2 liter water, thee of koffie per dag. Daarnaast moet er ook bewogen worden. Naast de vele successen plaatst o.a. het voedingscentrum kanttekeningen bij dit dieet (bron)

By | 2018-09-23T08:37:31+00:00 maart 9th, 2017|Persoonlijke verhalen|3 Comments

About the Author:

3 Comments

  1. Anoniem 20 maart 2017 at 18:11 - Reply

    Wauw, super hoor! Enorm respect dat je zoveel bent afgevallen

  2. Anoniem 10 maart 2017 at 22:19 - Reply

    dank je wel Wilma voor mooie lieve woorden! kom allemaal goed, ga ook me best doen omhet er vanaf te houden 😀

  3. Wilma 10 maart 2017 at 07:41 - Reply

    Marian, super knap wat je gedaan hebt zoveel afgevallen! Je bent een hele mooie jonge vrouw geworden je ziet het aan je dat je beter in je vel zit! Je was al een pracht mens, maar nu je zelf ook happy bent is het nog fijner!!! Je bent een topper!! En die laatste 7,5 kilo die lukken je zeker ook !!

Leave A Comment