Home » Portfolio » Tapas/hapjes » Zoete aardappelpannenkoekjes
Zoete aardappelpannenkoekjes 2017-01-10T14:37:09+00:00

Project Description

Bereidingswijze

Kook de zoete aardappels en prak ze fijn. Klop hier de eieren, kokosmeel, kaneel, zout en baking soda door, net zolang tot het beslag glad is. Verwarm een klein beetje vet in een koekenpan en verdeel er beetjes beslag in. Een halve opscheplepel per pannenkoekje is al voldoende. Op deze manier kun je er 3 tegelijk bakken in een kleine koekenpan. Wanneer er bubbels in het oppervlak verschijnen zijn ze klaar om om te draaien. Gebruik bij het omdraaien een spatel en houd het voorzichtig tegen met een lepel. Laat het, na het draaien, nog een minuutje bakken. Herhaal dit totdat het beslag op is.

Tip:

Heerlijk als lunch of ontbijt met fruit en noten. Je kunt er ook oud-Hollandse flensjes van maken door rozijnen en/of geraspte appel door het beslag te doen.

Ingrediënten

  • 200 gr gekookte afgekoelde zoete aardappels zonder schil
  • 4 eieren
  • 2 el kokosmeel
  • Snuf kaneel
  • 1/2 tl baking soda oftewel zuiveringszout (toko of drogist)
  • Snufje zout
  • Kokosolie

Algemene informatie:

  • 2 – 3 Personen
  • Bereidingstijd: 30 minuten
  • Bron: Kiwi&zo

Leave A Comment