Home » Portfolio » Tapas/hapjes » Zalm maaltijdburgers
Zalm maaltijdburgers 2018-09-23T08:37:55+00:00

Project Description

Bereidingswijze

Dit recept is voor 16 kleinere burgers. Je kunt er ook 8 grotere burgers van maken  Vind je dat erg veel? Halveer dan het recept!

Doe de aardappels in een pan met water en kook ze tegelijk met de doperwten en zalm. Kook totdat de aardappels gaar zijn. Giet af en laat afkoelen zodat het ei niet meteen stolt als je het er bij doet.

Haal de zalm uit de pan en stamp de aardappels en doperwten fijn. Breek de zalm in kleine stukjes en meng dit samen met de eieren, fijngeknipte selderij, peper en zout. Roer het geheel goed door elkaar. Verwarm een klein beetje kokosolie in een koekenpan en vorm burgers met je handen. Bak ze goudbruin aan 1 kant in een paar minuten en draai om. Laat bakken totdat ze stevig aanvoelen, haal uit de pan en herhaal totdat alle burgers gebakken zijn.

Tip: Lekker te serveren met een salade!

Ingrediënten

  • 800 gr geschilde (zoete) aardappels
  • 100 gr diepvries doperwten
  • 250 gr zalm (diepvries, blik kan ook maar hoef je niet mee te koken)
  • 4 eieren (2 is nodig voor de binding, de extra 2 zijn om meer te vullen en dus optioneel)
  • 4 takjes selderij (peterselie of dille kan ook)
  • Peper en zout
  • Kokosolie om in te bakken

Algemene informatie:

  • 2 – 4 personen
  • Bereidingstijd: 30 minuten
  • Bron: Kiwi&zo
Bekijk het volledige recept

Leave A Comment