Home » Portfolio » Tapas/hapjes » Wilde Alaska zalm tapenade
Wilde Alaska zalm tapenade 2018-09-23T08:38:12+00:00

Project Description

Bereidingswijze

1. Laat de zalmfilets ontdooien
2. Verwarm de oven voor op 180 graden
3. Vermaal de zalmfilets in een keukenmachine tot gehakt en schep het in een kom
4. Pel de knoflook, snijd de ui in vieren en doe deze samen met de dille, de havermout, het zeezout en peper in de keukenmachine en vermaal alles tot kleine stukjes, schep dit door het zalmgehakt en meng alles goed
5. Draai kleine balletjes van het mengsel en leg deze op een bakplaat met bakpapier
6. Laat de balletjes in 15 minuten gaar worden in de oven
7. Vermaal ondertussen de ingrediënten voor de tapenade tot tapenade in de keukenmachine
8. Serveer de balletjes met de tapenade – maar ook zonder de tapenade zijn ze al super lekker!

Ingrediënten

      • 500 gram wilde zalmfilet
      • 2 tenen verse knoflook
      • 1 rode ui
      • 3 takjes verse dille
      • 4 eetlepels (spelt)havermout
      • Zeezout en peper
      • Voor de tapenade: (weglaten bij Metabolisme Dieet Fase 1)
      • 40 gram pijnboompitten
      • 30 gram kappertjes
      • Limoensap, 1/2 limoen
      • 1 teen knoflook
      • Olijfolie, 2 eetlepels
      • Peper

Algemene Informatie

  • 1 – 4 personen
  • Bereidingstijd:
  • Bron:
Bekijk het volledige recept hier

Leave A Comment