Home » Portfolio » BBQ » Vegetarische burger van spinazie
Vegetarische burger van spinazie 2018-09-23T08:38:10+00:00

Project Description

Bereidingswijze

  1. Zorg ervoor dat de diepvriesspinazie ontdooit is. Je kunt dit het beste een dag van tevoren doen door de spinazie in de koelkast te plaatsen in een zeef met een schaal eronder. Zo kan het vocht er uit
  2. Doe de spinazie in een zeef en druk met de bolle kant van een lepel het laatste vocht uit de spinazie. Doe de spinazie vervolgens in een ruime schaal
  3. Vermaal de rode kidneybonen met de ui (schil verwijderen en grof hakken) en knoflook (schil verwijderen) in een keukenmachine
  4. Voeg het mengsel toe aan de spinazie
  5. Voeg ook de rest van de ingrediënten toe en meng het tot een mooi geheel
  6. Vorm nu van ongeveer twee eetlepels een mooie Vegetarische Burger. Laat de groenteburgers 20 minuten in de koelkast op een vel bakpapier opstijven
  7. Smelt in een koekenpan op matig vuur een klontje roomboter en bak hierin de burgers om en om totdat ze mooi donkerbruin zijn (ongeveer 3-4 minuten per kant)

Ingrediënten

      • 450 gram diepvriesspinazie
      • 250 gram rode kidneybonen
      • 1 teen verse knoflook
      • 1 kleine ui
      • 1 ei
      • paneermeel zonder suiker of speltbloem
      • peper en zout
      • boter of olie om in te bakken

Algemene informatie:

  • 2 personen
  • Bereidingstijd: 35 minuten
  • Bron: Voedzaam & Snel

Voor bovenstaand gerecht hebben wij ingrediënten weggelaten om het zo geschikt te maken voor Het Metabolisme Dieet. In dit geval gaat het om oude kaas. Voor het originele recept klik hier.

Leave A Comment