Home » Portfolio » Paleo » Sushi recept met zalm en avocado
Sushi recept met zalm en avocado 2018-09-23T08:38:11+00:00

Project Description

Bereidingswijze

  1. Beleg een snijplank met vershoudfolie.
    2. Snijd de avocado rondom de pit in tweeën en draai de helften van elkaar af.
    3. Verwijder de pit en schep met een lepel het vruchtvlees uit de schil.
    4. Snijd heel dunne plakjes van de avocado en verdeel deze ter breedte van de zalm over de folie. De plakjes moeten elkaar overlappen zodat het een geheel vormt.
    5. Druppel het citroensap over de avocadoplakjes en wrijf het in met de bolle kant van een lepel. Je vormt hierdoor van de losse plakjes nog meer een geheel.
    6. Bestrooi de zalm met een beetje zout en peper en flink wat dille. Leg de zalm een stukje uit de kant op de avocado.
    7. Pak de verhoudfolie op aan de kant waar de zalm ligt en rol deze op. Zorg dat de folie niet meegenomen wordt in de sushi. Help een beetje met je vingers.
    8. Druk de avocado goed aan zodat er een stevige rol ontstaat.
    9. Laat de folie om de sushi zitten en snijd met een scherp mes door de folie heen plakken van ongeveer 2 cm breed.
    10. Verwijder de folie en serveer de sushi’s met een druppeltje wasabi en een bakje soyasaus

Ingrediënten

      • 1 avocado
      • 150 gram rauwe, verse zalm
      • 2 theelepels citroensap
      • Gedroogde dille
      • Peper
      • Zout
      • Wasabi
      • Soyasaus (liefst zoutarm)

Algemene informatie:

  • 2 Personen
  • Bereidingstijd: 25 minuten
  • Bron: Voedzaam & Snel
Bekijk het volledige recept hier.

Leave A Comment