Home » Portfolio » Vis » Sushi in a bowl
Sushi in a bowl 2018-09-23T08:37:59+00:00

Project Description

Bereidingswijze

kook de quinoa in 150 ml water op een zacht vuur goed gaar. Wil je quinoa in een salade verwerken dan is 12 minuten koken voldoende. Voor mijn sushi bowl wilde ik lekkere zachte quinoa en heb het iets langer laten koken. Laat de quinoa afkoelen. Blancheer 8 peultjes. Snijd de zalm in reepjes, snijd de bosui in dunne ringetjes en snijd 10 cm komkommer met een juliennesnijder in dunne sliertjes. Rooster de sesamzaadjes tot ze goudbruin zijn. Verdeel de helft van de afgekoelde quinoa in een kom. Voeg vervolgens de helft van de zalm, de bosui, de komkommer en de peultjes toe en herhaal dit tot alles op is. Strooi de sesamzaadjes over de sushi en voeg een scheutje soja saus. Voeg wasabi naar smaak toe.

Quinoa heeft een lichte nootachtige smaak maar is qua smaak een goede vervanger voor rijst. De textuur lijkt iets meer op couscous dan op rijst. Deze “sushi in a bowl” is een lichte, frisse maaltijd. Ideaal voor dit zomerse lenteweer. Door de soja, zalm en komkommer komt het toch best in de buurt van de sushi waar ik zo van houdt. En de mogelijkheden zijn eindeloos. Quinoa met dunne reepjes omelet, reepjes nori, tonijn, garnalen, avocado of bijvoorbeeld kip. Deze look-a-like kan niet tippen aan de echte sushi maar het is in tijden van een extreme sushi-craving  een uitstekende “next best thing!”

 

Ingrediënten

      • 50 gram quinoa
      • gerookte zalm
      • komkommer
      • bosui
      • peultjes (bij het Metabolisme Dieet kun je deze vervangen voor boontjes)
      • sesamzaadjes
      • soja saus

Algemene informatie:

  • 2 Personen
  • Bereidingstijd: 25 minuten
  • Bron: Wolferien
Bekijk het volledige recept

Leave A Comment