Home » Portfolio » Koolhydraatarm dieet » Koeken en taartjes » Suikervrije ‘echte’ pepernoten
Suikervrije ‘echte’ pepernoten 2018-09-23T08:37:52+00:00

Project Description

Bereidingswijze

Heerlijke, suikervrije pepernoten. En met pepernoten bedoelen wij de ‘echte’ pepernoten die meer weg hebben van taai-taai.

Bereidingswijze:

Pak een mengkom en meng daarin het ei met het zelfrijzend bakmeel. Kneed dit goed door elkaar. Voeg de honing, de speculaaskruiden en een beetje zout toe. Meng dit samen tot een mooi deeg en laat dit ongeveer 1 uur rusten in de koelkast.

Verwarm de oven op 180 graden op het moment dat je het deeg weer uit de koelkast haalt. Rol het deeg met een deegroller mooi glad tot een dikte van ongeveer een centimeter.
Snijd het deeg in blokjes (dobbelsteen-formaat) en smeer de brokjes aan alle kanten goed in met olie. Leg ze op de, met bakpapier beklede, bakplaat. Zorg dat de afstand tussen ieder blokje ongeveer een vinger dik is.

Doe de bakplaat is de oven op 180 graden voor ongeveer 20 minuten.

Vers gebakken zijn ze het lekkerst dus eet ze snel op 🙂

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediënten

  • 350 gram zelfrijzend bakmeel of tijgernootmeel om het glutenvrij te maken
  • 1 ei
  • 250 gram biologische honing
  • 20 gram speculaaskruiden (wanneer je tijgernootmeel gebruikt kun je hier minder van gebruiken)
  • olijfolie of kokosolie
  • Zeezout

Algemene informatie:

  • Ongeveer 80 pepernoten
  • Bereidingstijd: Een uur in de koelkast, 15 minuten bereidingstijd en 20 minuten oventijd.
  • Bron: What2Eat

Leave A Comment