Home » Portfolio » Vlees » Stoofschotel pompoen
Stoofschotel pompoen 2018-09-23T08:38:02+00:00

Project Description

Bereidingswijze

Lekker tijdens een koude winteravond: stoofpotje met mals vlees en stukjes pompoen

Bereiding
1.Snijd het vlees in blokjes en schep de bloem er door. Snijd de rode ui in schijfjes. Verhit de olijfolie in een braadpan en fruit de ui 3 minuutjes aan. Voeg het vlees toe en laat de buitenzijde dichtschroeien.
Bereiding
Snijd het vlees in blokjes en schep de bloem er door. Snijd de rode ui in schijfjes. Verhit de olijfolie in een braadpan en fruit de ui 3 minuutjes aan. Voeg het vlees toe en laat de buitenzijde dichtschroeien.

2. Voeg 500 ml water, bouillonblokje, laurierblaadjes en kruidnagels en azijn toe. Laat het vlees 2 uur zachtjes stoven met deksel. Roer af en toe door. Als je schil van de pompoen erg hard is kun je deze er af halen maar is niet noodzakelijk.

3. Snijd de pompoen in blokjes. Voeg de pompoen na 2 uur stoven toe. Hak de rozemarijn fijn en voeg ook toe aan de stoofschotel. Laat de pompoen nog 20 min meestoven.

Ingrediënten

      • Ingrediënten 
        500 gr magere runderlappen
        2 rode uien
        2 laurierblaadjes
        3 kruidnagels
        1 eetl azijn
        500 gr pompoen
        2 takjes rozemarijn of 1 eetl gedroogde rozemarijn
        1 runderbouillonblokje (Cenovis heldere bouillon is suikervrij, je kunt deze in de natuurwinkel kopen)
        2 eetl bloem
        1 eetl olijfolie

Algemene informatie:

  • 4 Personen
  • Bereidingstijd: 20 minuten + 140 minuten wachten
  • Bron: Leuke recepten
Bekijk het volledige recept

Leave A Comment