Home » Portfolio » Glutenvrij » Stoofschotel met vijgen
Stoofschotel met vijgen 2018-09-23T08:38:02+00:00

Project Description

Bereidingswijze

Uit de Arabische keuken; zoete runderstoof met aubergine en vijgen 
Bereiding
Bestrooi het vlees met kaneel en zwarte peper. Verhit de boter in een braadpan en bak het vlees rondom aan. Snipper de uien, hak de knoflook fijn en voeg toe aan de pan. Voeg een snufje zout en de kruidnagels toe. Schenk 250 ml warm water er bij en laat 1,5 tot 2 uur op zacht uur stoven totdat het vlees mals begint te worden. Bereid ondertussen de rijst volgens de verpakking. Snijd de aubergine in stukjes en halveer de vijgen. Voeg ze toe aan de stoofschotel en roer even door. Breng de stoofschotel eventueel nog wat op smaak met wat peper, zout of kaneel. Laat alles nog 15 minuten stoven. Roer de laatste 5 minuten de amandelen er door en serveer samen met de rijst.

Ingrediënten

      • Ingrediënten
        500 gr sukade of runderlappen in blokjes
        1 theel kaneelpoeder
        25 gr boter
        2 uien
        2 teentjes knoflook
        1 aubergine
        2 kruidnagels
        250 gr gedroogde gewelde vijgen
        3 eelt amandelen
        Zwarte peper
        Zout
        300 gr zilvervliesrijst
        Materialen
        Braad of hapjes pan

Algemene informatie:

  • 4 Personen
  • Bereidingstijd: 25 minuten + 2 uur stoven
  • Bron: Leuke Recepten
Bekijk het volledige recept

One Comment

  1. günstiger autokredit 29 mei 2017 at 06:45 - Reply

    – Going out to my Niece Tonia and Grand Niece Erin. What an awesome Diva and Daughter display of beauty, love, honor, and respect all protrayed in photograph. Kudos goes out to the photographer. Great and memorable moments that will touch the hearts of those that view these beautiful pics. Nieces and photographer you all really rocked the house on this one. Very moving and touching!

Leave A Comment Reactie annuleren