Project Description
Bereidingswijze
Uit de Arabische keuken; zoete runderstoof met aubergine en vijgenÂ
Bereiding
Bestrooi het vlees met kaneel en zwarte peper. Verhit de boter in een braadpan en bak het vlees rondom aan. Snipper de uien, hak de knoflook fijn en voeg toe aan de pan. Voeg een snufje zout en de kruidnagels toe. Schenk 250 ml warm water er bij en laat 1,5 tot 2 uur op zacht uur stoven totdat het vlees mals begint te worden. Bereid ondertussen de rijst volgens de verpakking. Snijd de aubergine in stukjes en halveer de vijgen. Voeg ze toe aan de stoofschotel en roer even door. Breng de stoofschotel eventueel nog wat op smaak met wat peper, zout of kaneel. Laat alles nog 15 minuten stoven. Roer de laatste 5 minuten de amandelen er door en serveer samen met de rijst.
Ingrediënten
-
Ingrediënten500 gr sukade of runderlappen in blokjes
1 theel kaneelpoeder
25 gr boter
2 uien
2 teentjes knoflook
1 aubergine
2 kruidnagels
250 gr gedroogde gewelde vijgen
3 eelt amandelen
Zwarte peper
Zout
300 gr zilvervliesrijstMaterialenBraad of hapjes pan
Algemene informatie:
- 4 Personen
- Bereidingstijd: 25 minuten + 2 uur stoven
- Bron: Leuke Recepten
– Going out to my Niece Tonia and Grand Niece Erin. What an awesome Diva and Daughter display of beauty, love, honor, and respect all protrayed in photograph. Kudos goes out to the photographer. Great and memorable moments that will touch the hearts of those that view these beautiful pics. Nieces and photographer you all really rocked the house on this one. Very moving and touching!