Home » Portfolio » Tapas/hapjes » Spaanse knoflook champignons
Spaanse knoflook champignons 2018-09-23T08:38:02+00:00

Project Description

Bereidingswijze

Dit makkelijke tapasgerecht wordt overal in Spanje geserveerd. De champignons worden gebakken in olijfolie en witte wijn en op smaak gebracht met knoflook, rode peper en peterselie.

1.Verhit de olijfolie in een middelgrote koekenpan. Gebruik genoeg olie om de bodem van de pan te bedekken. Voeg de peper toe en bak een paar seconden, voeg dan de knoflook toe. Voeg na een minuut de champigons en zout toe. Roer de champignons zodat ze allemaal met olie bedekt zijn. Bak tot ze zacht zijn.
2.Voeg de wijn toe zodra de champignons zacht zijn en laat nog 5 minuten koken, zodat de alcohol verdampt. Voeg de peterselie toe en bak nog 5 minuten.

Ingrediënten

        • extre vergine olijfolie om in te bakken
        • 1/2 gedroogde rode peper
        • 1/2 bol knoflook, gepeld en in plakjes
        • 400 gr champignons, in plakjes
        • 1/2 glas droge witte wijn
        • 1 handvol gehakte verse peterselie

Algemene informatie:

  • 1-6 Personen
  • Bereidingstijd: 15 minuten
  • Bron: Allrecipes
Bekijk het volledige recept

Leave A Comment