Home » Portfolio » Salade » Rivierkreeftsalade met mango en avocado
Rivierkreeftsalade met mango en avocado 2018-09-23T08:37:56+00:00

Project Description

Bereidingswijze

  1. Begin met de avocado en snijd deze doormidden. Draai de 2 helften in tegengestelde richting zodat ze los komen. Knijp in de helft met de avocado zodat de pit los komt en haal die eruit. Snijd met een mesje blokjes in het vruchtvlees, zonder door de schil te snijden. Schep het vruchtvlees met een vork eruit en doe in een kommetje.

Schil de mango en snijd deze in blokjes. Voeg de blokjes mango aan de avocado toe. Snijd de rivierkreeftjes of garnalen in blokjes. Voeg dit aan de mix toe. Snijd de rode peper in kleine stukjes (zonder membraan en pitjes is het minder pittig) en doe dit samen met het sap van de limoen, peper en zout door de mix. Proef of het naar smaak is. Verdeel de rucola en andijvie over 2 borden en schep hier de mix op.

Tip: Door limoensap wordt de avocado niet zo snel bruin. Wel zorgt dit ervoor dat sla en groene bladgroente snel verleppen. Eet je deze salade niet direct op? Houd dan de mix en de rucola/andijvie gescheiden totdat je gaat eten.

Ingrediënten

        • 1 avocado
        • 1 mango
        • 100 gr gekookte rivierkreeftjes (vers visschap)
        • 2 handjes rucola
        • 2 handjes gesneden andijvie
        • Rode peper naar smaak
        • 1 limoen
        • 4 el olijfolie
        • Peper en zout

Algemene informatie:

  • 2 Personen
  • Bereidingstijd: 20 minuten
  • Bron: Kiwi&zo
Bekijk het volledige recept

Leave A Comment