Home » Portfolio » Vegetarische gerechten » Quinoa met groenten
Quinoa met groenten 2018-09-23T08:38:16+00:00

Project Description

Bereidingswijze

Verhit 1 eetlepel olijfolie in een middelgrote koekenpan op een laag vuur. Voeg de eieren toe en bak aan beide kanten tot ze mooi lichtbruin zijn. Laat de gebakken eieren afkoelen, en snij ze dan in kleine stukjes.
Verhit de resterende 1 eetlepel olijfolie in een grote koekenpan of wokpan op matig hoog vuur. Fruit de knoflook en de ui, in ongeveer 4-5 minuten.

Voeg champignons, broccoli en courgette toe. Roerbak (onder voortdurend roeren) tot de groenten gaar zijn, ongeveer 3-4 minuten.
Voeg maïs, doperwten, wortelen en quinoa toe. Roerbak ongeveer 1-2 minuten tot het geheel verwarmd is.

Voeg de gember en sojasaus toe en schep voorzichtig om. Laat het dan nog ongeveer 2 minuten doorkoken, tot het door en door verwarmd is.
Roer de bosuitjes en stukjes ei erdoor. ‘Decoreer’ eventueel met chilisaus naar smaak. Serveer direct.

Ingrediënten

  • 2 el olijfolie
  • 2 eieren, losgeklopt   (Bij het Metabolisme Dieet Fase 1 zonder eigeel)
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 1 ui, gesnipperd
  • 250 gr champignons, in plakjes
  • 1 kleine broccoli, in stukjes
  • 1 courgette, in blokjes
  • 100 gr maiskorrels   (weglaten bij Het Metabolisme Dieet)
  • 100 gr doperwtjes
  • 2 wortels, in reepjes
  • 500 gr quinoa, gekookt
  • 1 el verse gember, geraspt
  • 3 el sojasaus
  • 2 bosuitjes, gesnipperd

Algemene Informatie

  • 4 – 6 personen
  • Bereidingstijd: 25 minuten
  • Bron:Fit door gezond eten
Bekijk het volledige recept hier

Leave A Comment