Home » Portfolio » Sausjes » Pompoenhummus
Pompoenhummus 2018-09-23T08:38:00+00:00

Project Description

Bereidingswijze

Geniet tijdens de herfst van dit smeersel van geroosterde pompoen, kikkererwten rozemarijn. Lekker als bijgerecht, tapas te serveren bij verschillende groente om in te dippen.

Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Verdeel de pompoenblokjes over een bakplaat met bakpapier en besprenkel met een beetje olijfolie en bestrooi met peper en zout. Bak de pompoen 20 tot 25 minuutjes zacht in de oven.
Laat de kikkererwten uitlekken en doe in een keukenmachine. Voeg de geroosterde pompen, knoflook, tahin, paprikapoeder en rozemarijn toe. Maal tot een egale oranje puree. Voeg een scheutje olijfolie toe aan de hummus om het smeuïger te maken. Lekker met wat brood of crackers.

Ingrediënten

Ingredienten
400 gr pompoen in blokjes
klein blikje kikkererwten a 150 gr
1 teentje knoflook
1 eetlepel tahin (sesampasta)
1 theelepel paprikapoeder
½ theelepel rozemarijn
scheutje olijfolie
peper en zout
Materialen
bakplaat met bakpapier
keukenmachine

Algemene informatie:

  • 1 portie
  • Bereidingstijd: 15 minuten + 20 minuten oventijd
  • Bron: Leuke Recepten
Bekijk het volledige recept

Leave A Comment