Home » Portfolio » Vlees » Pollo di Mama
Pollo di Mama 2017-01-10T14:37:11+00:00

Project Description

Bereidingswijze

Snijd de kip in reepjes en bak goudbruin in een klein scheutje olijfolie. Snipper de ui, plet de knoflook en hak deze in fijne stukjes en voeg toe aan de kip.
Als de ui geglaceerd is strooi je een eetlepel paprikapoeder over de kip. Blijven roeren met een houten lepel. Voeg de chilivlokken (naar smaak) toe. Zet het vuur laag en voeg de melk en tomatenpuree toe. Peper en zout naar smaak. Laat even lekker pruttelen.

Snijd de tomaat, paprika en komkommer in blokjes. Schep de halve avocado met een lepel uit zijn schil en snijd deze in plakken.

Kluts de drie eieren goed door elkaar bak hier twee omeletten van.

Gebruik het omelet als basis. Deze is veel minder stevig dan een wrap dus oprollen gaat niet zo makkelijk. Dit doet voor de smaak niets af. Beleg het omelet met kip, gesneden groente en sla, leg er plakjes avocado op en top het af met een eetlepeltje crème fraiche (Optioneel, niet bij het Paleo of Metabolisme dieet)

De saus is dik, plakkerig,  heerlijk en zoetpittig,  in combinatie met de frisse salade, de romige avocado en de zurige room is het een uitzonderlijk lekker detox-gerechtje!

Ingrediënten

      • Kip in saus:
      • 300 gram kippendijen zonder bot
      • 1 middelgrote ui
      • 3 tenen knoflook
      • 3 eieren
      • 1 eetlepel zoete paprikapoeder
      • 1 theelepel chilivlokken
      • Half kopje volle melk (optioneel, weglaten bij het Paleo en Metabolisme dieet)
      • 1 eetlepel tomatenpuree (Let op het etiket! Sommige puree kunnen suiker bevatten)
      • Peper
      • Zout
      • Olijfolie
      • Voor de Salade :
        8 trostomaatjes
        1 paprika
        25 gram veldsla
        Halve komkommer
        Halve avocado

Algemene informatie:

  • 2 Personen
  • Bereidingstijd: 35 minuten
  • Bron: Wolferien
Bekijk het volledige recept

Leave A Comment