Project Description
Bereidingswijze
Een lekker, vrolijk, winters hapje! Leuk om te serveren tijdens de feestdagen.
- Lek de olijven en de mozzarella-bolletjes goed uit. Laat ze drogen op een stukje keukenpapier.
- Was de winterpeen en snijd deze in plakjes.
- Snijd uit een plakje winterpeen een puntje. Dit puntje wordt de snavel. De rest van het plakje winterpeen zijn de voetjes.
- Prik een satéprikker in de voetjes en rijg daar bovenop een bolletje mozzarella.
- Pak een olijf en doe het wortelpuntje (de snavel) in het gat van de olijf.
- Rijg het hoofdje aan de prikker op de rest van het lichaam.
- Nu maken we de vleugeltjes. Snijd een olijf door midden en plak de stukjes olijf aan beide kanten van het mozzarella-bolletje. Buig de olijf er goed omheen. Het blijft het beste plakken als zowel het bolletje als de olijf goed droog zijn.
Tip: om de vleugeltjes beter te laten plakken is op de foto een druppeltje paleo-mayonaise gebruikt!
Ingrediënten
- 1 middelgrote winterpeen
- zwarte olijven
- mozzarella bolletjes
- Evt. Paleo-mayonaise
Algemene informatie:
- Bereidingstijd: 15 minuten
- Bron: What2Eat
Ser ut som at han virkelig nyter vinteren! Det første bildet var sÃ¥ fint med snøen over! Man ser sÃ¥ godt at det snør ;)Flott Ã¥ se at formen har bedret seg, det fortjener du! 😀