Home » Portfolio » Tapas/hapjes » Pinguïns van mozzarella en olijf
Pinguïns van mozzarella en olijf 2018-09-23T08:37:51+00:00

Project Description

Bereidingswijze

Een lekker, vrolijk, winters hapje! Leuk om te serveren tijdens de feestdagen.

  1. Lek de olijven en de mozzarella-bolletjes goed uit. Laat ze drogen op een stukje keukenpapier.
  2. Was de winterpeen en snijd deze in plakjes.
  3. Snijd uit een plakje winterpeen een puntje. Dit puntje wordt de snavel. De rest van het plakje winterpeen zijn de voetjes.
  4. Prik een satéprikker in de voetjes en rijg daar bovenop een bolletje mozzarella.
  5. Pak een olijf en doe het wortelpuntje (de snavel) in het gat van de olijf.
  6. Rijg het hoofdje aan de prikker op de rest van het lichaam.
  7. Nu maken we de vleugeltjes. Snijd een olijf door midden en plak de stukjes olijf aan beide kanten van het mozzarella-bolletje. Buig de olijf er goed omheen. Het blijft het beste plakken als zowel het bolletje als de olijf goed droog zijn.

Tip: om de vleugeltjes beter te laten plakken is op de foto een druppeltje paleo-mayonaise gebruikt!

Ingrediënten

      • 1 middelgrote winterpeen
      • zwarte olijven
      • mozzarella bolletjes
      • Evt. Paleo-mayonaise

Algemene informatie:

  • Bereidingstijd: 15 minuten
  • Bron: What2Eat

One Comment

  1. Ser ut som at han virkelig nyter vinteren! Det første bildet var sÃ¥ fint med snøen over! Man ser sÃ¥ godt at det snør ;)Flott Ã¥ se at formen har bedret seg, det fortjener du! 😀

Leave A Comment