Home » Portfolio » Sausjes » Paprika Aioli
Paprika Aioli 2018-09-23T08:38:06+00:00

Project Description

Bereidingswijze

  1. Verwarm de grill tot 200°C.
  2. Snijd de paprika in grote platte stukken en verwijder de zaadlijsten. Leg de paprikastukken met het vel naar boven in de oven en verhit ze ongeveer 25 minuten, tot het vel zwart wordt en gaat blaren.
  3. Haal de paprika’s uit de oven en stop direct in een plastic zak/afsluitbaar bakje en laat afkoelen.
  4. Daarna kunnen de paprika’s makkelijk ontveld worden.
  5. Houd de helft van de ontvelde paprika (en van zaad ontdane) apart voor de aioli en snij de andere in mooie reepjes ter garnering van het gerecht.
  6. Maak vervolgens de aioli door 1 eierdooier met wat citroensap los te kloppen in de blender en langzaam de olie erbij te druppelen totdat er een lobbige massa ontstaat.
  7. Voeg de fijngehakte knoflook (of uit de knijper) toe en blijf “blenderen”, gooi de overgebleven en  fijn gesneden paprika’s en peterselie erbij en maak het af met wat zout en peper.
  8. Zet de aioli nu koel weg. Het moet een mooie rode kleur krijgen en de massa moet lobbig blijven, dus eventueel meer of minder olijfolie gebruiken.Heerlijk bij witvis, biefstuk enzovoort.

Ingrediënten

      • 1 grote rode paprika
      • 2 teentjes knoflook, fijn gesneden
      • 1 eidooier (gebruik het eiwit voor iets anders en was het ei voor het breken goed vanwege bacteriën)
      • 2 a 3 tl verse citroensap
      • 60 ml olijfolie
      • 2 el gehakte verse peterselie

Algemene informatie:

  • 4 Personen
  • Bereidingstijd: 30 minuten
  • Bron: Praktijk Zeon
Bekijk het volledige recept

Leave A Comment