Project Description
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 220 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Ontpit de pompoen, snij in parten (de schil kan je laten zitten) en leg op de bakplaat
- Besprenkel de pompoen met 2 eetlepels olijfolie en peper en zout en bak in ongeveer 25-30 minuten tot deze een goudbruin randje heeft.
- Snij de courgette in schuine plakken en besprenkel met 2 eetlepels olijfolie en peper en zout.
- Verhit een grillpan op hoog vuur en grill de plakken courgette tot deze zacht is en een mooie bruine streep heeft (ongeveer 15 minuten).
- Smelt de kokosolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
- Bak hierin de paddestoelen met wat peper en zout en 1 eetlepel oregano (na ongeveer 5 minuten zijn ze gaar).
- Maak de dressing door alle ingredienten hiervoor op te kloppen in een kometje. Breng op smaak met peper en zout.
- Verdeel de sla, de pompoen, courgette en paddestoelen over vier borden en garneer met pecannoten en amandelschaafsel.
- Maak de salade af door de dressing erover te sprenkelen. Smakelijk!
Ingrediënten
- 1 á 2 pompoen
- 4 el olijfolie
- Keltisch zeezout en versgemalen peper, naar smaak
- 1 courgette
- 1 el kokosolie
- 200 gr gemengde paddenstoelen
- 2 tl oregano
- 150 g rucola
- 4 el pecannoten, grof gehakt
- 4 el amandelschaafsel
Voor de dressing
- 9 el olijfolie
- 1 á 2 teentje knoflook
- 1 tl grove mosterd
- 1 el wittewijnazijn
- 1 rode ui, gesnipperd
Algemene informatie:
- 4 Personen
- Bereidingstijd: 10 minuten, 45 min kooktijd
- Bron: Paleorecepten.nl
Leave A Comment