Home » Portfolio » Vlees » Paleo Gehaktbrood
Paleo Gehaktbrood 2018-09-23T08:38:06+00:00

Project Description

Bereidingswijze

Bereiding:
Verwarm de oven voor tot 180 graden.
Snijd de ui, knoflook en abrikozen fijn.
Doe het gehakt in een schaal.
Voeg hierbij het ei, de tomatenpuree, kokosmeel, de kruiden en zout.
Meng het geheel goed door.
Stort het gehaktmengsel in een ingevette cake bakvorm en laat in 40 minuten gaar laten worden.
Neem het gehaktbrood uit de oven wanneer het gaar is en giet het vet af.

De tomatensaus:
De fijn gesneden ui in een ruime pan fruiten, daarna het blikje tomaten erbij gieten en de oregano toevoegen. Zachtjes ongeveer 10 minuten laten indikken tot een dikke saus.

Serveren:
Lekker met gestoomde groenten, bijvoorbeeld bloemkool en een zelf gemaakte tomatensaus.

Ingrediënten

  • Gebruik bij voorkeur biologisch:
  • 500 gram biologisch gehakt
  • 2 eieren
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 el tomatenpuree (Let op het etiket! Sommige puree bevat suiker!)
  • 1 tl gemalen komijn
  • 1 el kokosmeel
  • 8 biologische ongezwavelde gedroogde abrikozen
  • Kruiden naar smaak, bijv. bieslook, kerrie of rozemarijn met oregano
  • 1/2 tl keltisch zeezout

Tomatensaus:
1 blikje biologische tomaten in stukjes
1 rode ui
1 tl oregano

Algemene informatie:

  • 4 Personen
  • Bereidingstijd:
    Voorbereiden: 10 min
    Bereidingstijd: 40 min
    Totale tijd: 50 min
  • Bron: Praktijk Zeon
Bekijk het volledige recept

Leave A Comment