Home » Portfolio » Vis » Mosselparty
Mosselparty 2018-09-23T08:37:59+00:00

Project Description

Bereidingswijze

Dit heerlijke, gezonde, lowcarb gerecht staat binnen een kwartiertje op tafel. Ideaal gerecht voor een luie zondagmiddag of een warme zomeravond waarop je geen zin hebt om uren in de keuken te staan zwoegen. (Van de wijn die ik in het gerecht gebruik vervliegt de alcohol. Wil je nou echt helemaal geen alcohol gebruiken kun je de wijn vervangen door 250 ml appelsap en 250 ml water)

 

Was de mosselen in ruim water. De mosselen die boven komen drijven, en die ook na een paar keer tikken tegen de bodem niet meer willen zijn zakken, zijn dood. Deze moet je weggooien.

Bak ondertussen in een grote soeppan (of een mosselpan) de spekblokjes aan. Voeg de knoflook toe. Roer alles goed door elkaar en voeg daarna de groentes toe. Laat dit eventjes staan (1 minuutje) Voeg daarna de mosselen toe en giet de wijn over de mosselen heen. Schep vervolgens 3 soeplepels van het vocht uit de soeppan met de groente in een klein steelpannetje en voeg hier de creme fraiche aan toe. Zet dit vocht op een laag vuurtje en roer tot het een gladde romige massa is.

Schud de mosselen af en toe, met het deksel op de pan, een paar keer goed op totdat alle mosselen open zijn. Als het lijkt alsof alle mosselen goed open zijn giet je het vocht van de mosselen af. Giet vervolgens het creme fraiche mengel weer over de mosselen en klaar!

Ingrediënten

      • 2 kilo mosselen
      • 1 prei
      • 1 wortel
      • bloemkoolroosjes
      • bladselderij (oftewel een soepgroente pakket)
      • 200 gram crème fraiche
      • halve liter droge witte wijn (Weglaten bij het Paleo-dieet! of vervangen door 250 ml appelsap en 250 ml water)
      • twee tenen geperste knoflook
      • 250 gram spekblokjes

Algemene informatie:

  • 2 Personen
  • Bereidingstijd: 35 minuten
  • Bron: Wolferien
Bekijk het volledige recept

Leave A Comment