Home » Portfolio » Soep » Maaltijdsoep van flespompoen, kikkererwten en havermout.
Maaltijdsoep van flespompoen, kikkererwten en havermout. 2017-01-10T14:37:07+00:00

Project Description

Bereidingswijze

Gezonde en lekkere maaltijdsoep van flespompoen, kikkererwten en havermout!
Deze soep kan je ook zonder havermout maken. Ik gebruik zelf havermout ook door andere sausen en soepen als bindmiddel.

Waarom havermout? Het is; cholesterol verlagend, rijk aan eiwitten, goed voor een snelle stofwisseling, je bloedsuikerspiegel blijft laag en je blijft langer verzadigd (ideaal als je wilt afvallen). Genoeg redenen dus om havermout te gebruiken!

Naast havermout bevat deze soep ook kikkererwten. Kikkererwten zijn een goede vleesvervanger en bevatten veel eiwitten, ijzer en vitamine B.

Bereidingswijze:
Laat kikkererwten in ruim water 1 nachtje wellen. Giet het water af, en doe opnieuw 2 liter water bij de kikkererwten in de pan, met de bouillonblokjes en knoflook. Dit geheel in 40 minuten laten koken en uitzetten. ( Je kan ook meer kikkererwten nemen en koken. Kan je invriezen of een ander recept van maken of gewoon meer soep.)
Inmiddels de pompoen goed wassen en in zijn geheel in ruim water laten koken. Deze is ongeveer na een half uur gaar. Giet de pompoen af. Laat hem even afkoelen. Hij is eg vochtig en erg heet van binnen.
Snijdt het kontje eraf en gooi dit weg. Snijdt de pompoen door de helft en haal het pompoenpitjes eruit. ( kun je wassen en drogen).

Kook de havermout in wat water in 5 minuten gaar.

Doe de flespompoen en de havermout in de pan met kikkererwten.
Mixhet met een staafmixer heel fijn.

Snijd de lenteuitjes in kleine reepjes  en doe dit in de pan, blijf erbij omroeren.

Handige tips:
-Pompoen heeft een harde schil en is moeilijk te schillen. Kook de pompoen met schil want dan haal je de schil er zonder moeite af.
Ik eet de pompoen met schil. Daar zitten heel veel vezels in en vitamine C. Pompoen bevat calcium, magnesium, fosfor, kalium, vitamine A en C.

-Bouillonblokjes neem ik van maggi.
Daar zit 22 % zout in. Andere bouillonblokjes bevatten 46% zout.

Ingrediënten

      • 1/2 pond kikkererwten
      • 1 flespompoen
      • 6 lepels havermout
      • 4 tenen knoflook
      • 2 a 3 blokjes runderbouillon (zout arm en suikervrij)
      • 1 bosje lenteui

Algemene informatie:

  • 2 Personen
  • Bereidingstijd: 60 minuten
  • Bron: Hetty Goudzwaard

One Comment

  1. most reliable small suv 24 mei 2017 at 12:53 - Reply

    Isn’t it so glaringly obvious that we need an independent police complaints authority. You write about it quite often on this blog.Is there a petition going around? If not, should we start one???It’s just getting ridiculous with the number of ‘mistakes’ the police are making these days. And you’re right, they have nobody to answer to.I was quite defensive about them for a while but recently my views have done an about face…NS

Leave A Comment