Home » Portfolio » Koolhydraatarm dieet » Koeken en taartjes » Lijnzaadcrackers met pitten en geraspte kaas
Lijnzaadcrackers met pitten en geraspte kaas 2019-05-06T15:14:06+00:00

Project Description

Deze heerlijke crackers van lijnzaad, pitten en kaas, zijn in een handomdraai te maken en volledig koolhydraatarm. Lekker als ontbijt, lunch of  hapje voor tussendoor.

Bereidingswijze:

Doe de gebroken lijnzaad in een kom en laat dit met het warme water even wellen. Verwarm nu de oven voor op 170 graden.
Voeg de pitten en de geraspte kaas toe aan de lijnzaad met water, en meng dit goed door elkaar.
Verdeel het mengsel nu gelijkmatig op een bakplaat met bakpapier, zodat je een redelijk egale laag krijgt.

Doe de bakplaat in de oven en verwarm het 35 minuten.
Haal het daarna uit de oven en laat het iets afkoelen. Snijd de plaat in crackers met een scherp mes zolang het nog warm is.
Eet smakelijk!

Ook lekker om toe te voegen, maar niet helemaal koolhydraatarm, is havermout! Voor een zoete variant kun je de kaas vervangen voor kokos of rauwe honing!

Ingrediënten:

Voor de 9 crackers (zoals op de foto) heb ik gebruikt:

  • 5 eetlepels gebroken lijnzaad
  • 3 eetlepels pittenmix (pompoenpitten en zonnebloempitten)
  • 3 eetlepels gekookt, warm water
  • 50-75 gram geraspte kaas

Leave A Comment