Home » Portfolio » Vlees » Lasagne van courgette
Lasagne van courgette 2018-09-23T08:38:05+00:00

Project Description

Bereidingswijze

Oven voorverwarmen op 200 graden.

Rul het gehakt, voeg de knoflook en ui toe en bak deze mee totdat de ui glazig is.
Voeg de tomaten en de Italiaanse kruiden toe en laat zachtjes 10 minuten pruttelen en indikken. De verse basilicumblaadjes op het aller laatst toevoegen en 1 minuut laten pruttelen.

Tijdens het pruttelen van de saus de courgette wassen. Met een kaasschaaf dunne plakken van de courgette schaven. De zaadlijst van de courgette niet gebruiken, daar wordt de lasagne klef van.

De ovenschaal vullen:
Doe een heel dun laagje saus als eerste laag in de schaal.
Bedek het laagje saus met een laagje courgettebladen en hier vervolgens weer een laagje saus op.
Ga zo door tot je geen courgette meer hebt of tot de ovenschaal vol is, eindig met een laagje saus. Per laag gebruik je 2 a 3 eetlepels saus, dat lijkt weinig, maar je zult merken dat het ruim voldoende is.
Zet de ovenschaal in de oven en laat je lasanne in 30 minuten gaar worden. Klaar is je overheerlijke glutenvrije lasagne.
Mocht de lasanne erg vochtig zijn, dan voorzichtig een deel van het vocht afgieten. De volgende keer de saus meer laten indikken.

Optioneel:
Doe tussen de lagen een klein laagje geitenkaas en eindig met een flinke laag bovenop.

Gebruik bij voorkeur allemaal biologische producten :).

Ingrediënten

      • 400 gram biologisch rundergehakt
      • 2 courgettes (of 1 grote)
      • 2 teentjes knoflook
      • 1 ui
      • 1 blik biologische tomaten in blokjes
      • Verse basilicumblaadjes
      • 1 a 2 theelepels Italiaanse kruiden
      • Zout en peper naar smaak
      • Geitenkaas (optioneel), weglaten bij het Metabolisme Dieet

Algemene informatie:

  • 2 Personen
  • Bereidingstijd: 35 minuten
  • Bron: Praktijk Zeon
Bekijk het volledige recept

Leave A Comment