Home » Portfolio » Koolhydraatarm dieet » Koeken en taartjes » Koolhydraatarme oliebollen
Koolhydraatarme oliebollen 2018-09-23T08:37:51+00:00

Project Description

Bereidingswijze

Verwarm de pan op het vuur en giet daarin 100 ml water. Laat de boter daarin smelten. Voeg vervolgens 20 kleine scheutjes Natrena vloeibaar (zoetstof waar je goed mee kunt bakken) Ook de sinaasappelschil en de gezeefde sojameel mogen al roerend toegevoegd worden. Het is belangrijk om goed te blijven roeren op matig vuur tot het deeg een bal wordt die van de bodem loskomt. Schep het deeg in een kom en laat het 3 minuten rusten.

Roer met deeghaken (of lepel voorzichtig) de eieren er 1 voor 1 door. Verwarm de olie en schep met bijvoorbeeld een kleine juslepel,een eetlepel of ijsschep het deeg in de olie. Zodra ze aan de oppervlakte komen keer je de oliebollen om. Dit herhaal je tot ze goudbruin zijn. Laat ze uitlekken op keukenpapier.

Voor de siroop: Kook 100 ml water met zoetstof naar smaak. Voeg citroensap toe en laat 20 minuten zacht koken. Overgiet de oliebollen met siroop en bestrooi met kaneel.

Aantal koolhydraten bij 24 bolletjes: 1 gram per stuk.

Tips:

Voeg ook wat kaneel door het deeg. Maar ook cacao, fijngehakte amandelen of hazelnoten zijn lekker om aan het deeg toe te voegen!

Ingrediënten

Sinaasappelrasp 1 tl;
Sojameel 100 gram;
Eieren 4;
Water 100 ml;
Citroensap 1 el;
Water 100 ml;
Roomboter 25 gram;
Natrena vloeibaar;
Kaneel;
Olie om te frituren

Algemene informatie:

  • 2 – 8 Personen
  • Bereidingstijd: 25 minuten
  • Bron: Miranda

Leave A Comment