Home » Portfolio » Tapas/hapjes » Kip in frisse tomaten-sinaasappelsaus
Kip in frisse tomaten-sinaasappelsaus 2018-09-23T08:38:07+00:00

Project Description

Bereidingswijze

Bereidingswijze:
1. Snipper de ui.
2. Plet de knoflook en verwijder het vliesje, snijd de knoflook in kleine stukjes of pers deze uit.
3. Snijd de kipfilet in stukken.
4. Verwarm 2 eetlepels olie in een pan en fruit de ui en knoflook op zacht vuur 1 a 2 minuten.
5. Voeg de tomatenpuree toe en bak dit al roerend 1 minuut mee (tomatenpuree is wat zurig en door het mee te bakken verdwijnt deze zure smaak).
6.Blus dit af met het sap uit de sinaasappel. Als je de sinaasappel boven de pan uitperst kijk dan uit voor de pitten. Voeg wat fijne rasp van de schil toe (hoe meer des te sterker wordt de sinaasappelsmaak).
7. Voeg de kip en paprikapoeder toe en maak op smaak met peper en zout. Laat het geheel ongeveer 8 minuten garen. Als je van pittig houdt kan je wat chilipoeder toevoegen.
Voor de zekerheid controleer ik altijd of de kip gaar is door het grootste stuk door midden te snijden.

Ik serveer dit altijd met een flinke portie groenten. Bijvoorbeeld gemengde groenten die ik heb geroosterd in de oven: aubergine, paprika en courgette.

Ingrediënten

      • 2 kipfilets
      • 1 blikje geconcentreerde tomatenpuree (zonder toegevoegde conserveermiddelen)
      • 1 ui
      • 1 of 2 teentjes knoflook (naar eigen smaak)
      • 1/2 sinaasappel
      • zout en peper
      • paprikapoeder
      • olijfolie

Algemene informatie:

  • 2 Personen of bij tapas voor 4-6 personen.
  • Bereidingstijd: 25 minuten
  • Bron: Paleo Lifestyle
Bekijk het volledige recept

Leave A Comment