Home » Portfolio » Tapas/hapjes » Kabeljauw met olijventapenade
Kabeljauw met olijventapenade 2017-01-10T14:37:12+00:00

Project Description

Bereidingswijze

Heerlijke tapashapje van stukjes gebakken kabeljauw met olijventapenade en serranoham

Bereiding
Doe de olijven, kappertjes, knoflook en peper en zout in een keukenmachine en maal grof. Voeg een scheutje olijfolie en citroensap toe en maal nogmaals door. Snijd de kabeljauwfilets in 3 stukken. Verhit een koekenpan met een beetje olijfolie en bak de kabeljauw voorzichtig aan beide kanten gaar (5 tot 7 minuutjes).
Leg de gebakken kabeljauw op een bordje en smeer de bovenzijde in met wat van de olijventapenade. Prik een stukje serranoham en een kwart cherrytomaatje aan een prikker en prik boven op de vis.
Tip: voor een snelle versie gebruik je olijventapenade uit een potje. Let op! Hier kunnen suikers aan toegevoegd zijn.

Ingrediënten

Ingredienten
4 stukken kabeljauwfilet (uit de vriezer)
4 plakken serranoham
3 cherrytomaatjes, in kwarten gesneden
1 potje uitgelekte groene olijven zonder pit a 115 gr
1 eetlepel kappertjes
1 teentje knoflook
1 theelepel citroensap
scheutje olijfolie
peper en zout.
Materialen
Keukenmachine

Algemene informatie:

  • 2 – 12 Personen

    Bereidingstijd: 30 minuten

  • Bron: Leuke Recepten
Bekijk het volledige recept

One Comment

  1. Sasja 24 oktober 2015 at 12:20 - Reply

    Vandaag ga ik deze maken voor een wijnproeverij! Ben benieuwd ziet er heerlijk uit!

Leave A Comment